Nosalty Logó

Padlizsánszeletek sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Padlizsánszeletek sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1153 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 288 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 1153 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1512 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt karikára vágjuk, megsózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük.
  2. Közben a paradicsomot apróra vágjuk, és addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd, ekkor belekeverjük az apróra vágott fokhagymát ,és sózzuk, majd sűrűre főzzük.
  3. A sajtot vékony lapokra vágjuk.
  4. Minden szelet padlizsánra tegyünk a még meleg paradicsomból, és rakjuk rá a sajtot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1501
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angie-30 355 recept

Nagyon finom, mi imádjuk, már évek óta készítjük, egy horvát receptes könyvből van a recept.

Hozzászólások

szaboadel

Kedves "Angie-30"! Köszi a receptet, nagyon jól néz ki és gondolom finom is. Mi is szeretjük a padlizsánt, igyekszem többféleképpen elkészíteni, de mindig vev? vagyok egy újra, úgyhogy elmentettem és el fogom készíteni. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.