r
Nosalty Logó

Caponata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Caponata
adag
Főzés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1282 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 214 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4422.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2439 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 1282 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a padlizsánt (én részben meg is hámozom), felkockázzuk, és egy nagyobb fazékban, sós vízben 2 órán át lefedve főzzük.
  2. A megtisztított felkockázott zellerszárat forró sós vízben 5 percig főzzük. A kapribogyót egy szűrő segítségével mossuk meg, hogy a só egy része távozzon. Az olívabogyót felkockázzuk.
  3. Egy nagy serpenyőbe olívaolajat teszünk és az apróra vágott hagymát, kapribogyót, olívabogyót összesütjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zellerszárat, és tovább sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt (ami legjobb ha házi készítésű) és fakanállal jól összedolgozzuk.
  4. A megfőtt padlizsánt leszűrjük, és egy serpenyőbe öntve, gyakori kevergetés mellett addig sütjük, míg a nedvesség el nem párolog alatta.
  5. A padlizsánt keverjük bele a paradicsomos masszába, jól dolgozzuk össze, és még 5 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek. Megszórjuk a cukorral és a borecettel, pár percig kevergetés mellett lassú tűzön főzzük tovább. Miután lezártuk a hőt, apróra vágott friss bazsalikomlevelet szórunk bele, és lefedve lehűtjük. Előételként lehűtve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 51326
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy tipikus szicíliai előétel. Amikor ott voltunk nagyon sokszor ettük a vacsorához előételként. A recept egy eredeti szicíliai szakácskönyvből származik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Klassz az oldal! Favorizálom Beácska receptjeit :)))

Törölt felhasználó

Beácska! Jók a repeptjeid. Én Temesvári Kriszta javaslatára nézegetlek. Magam is imádok f?zni és kisérletezni. Egyetem alatt recepteket írtam egy újságnak ami azóta megsz?nt ( csak remélni tudom, hogy nem miattam, hiszen a repetek csak fejben születtek, valóságaban azokat éppen nem f?ztem meg) Kérdezném, hogy igényli a padlizsán ezt a 2 óra f?zést? Esetleg éppen csak bugyogjon? Nagyon tetszik, már próbálnám is. Üdv: Sára

Törölt felhasználó

Szia, Én 2 órán át f?ztem, elég puhának kell lennie. Érdemes esetleg kipróbálni kevesebb f?zéssel is, de akkor is legalább 1 órán át. Üdv. Bea

Törölt felhasználó

Kedves Sára! Én sem értem miért kell 2órát f?zni, hiszen kimegy bel?le minden tápanyag, nem beszélve arról, hogy a padlizsánnak elég b?ven egy negyed óra.

Törölt felhasználó

Szicíliai ismer?söm ezt az alábbi hozzávalókból készíti: burgonya, cukkini, padlizsán egyforma arányban, színes kaliforniai paprika, paradicsom, hagyma, feny?mag, kapribogyó. A hozzávalókat egyforma kockákra vágja, tepsibe teríti, sózza és olívaolajjal meglocsolva süti. A sütési id? végefelé kevés fehérborral meglocsolja. Ez így kevésbé lesz pépes és mivel a padlizsán és a cukkini sülnek, sokkal finomabb ízük lesz. Az édesanyja néha csinálja serpeny?ben is, és akkor kevés paradicsomszószt is ad hozzá. Köretnek, friss kenyérrel f?ételnek fogyasztják. Nekem ebben a receptben csak az a fura, hogy minek kell a padlizsánt két órán át f?zni? Amúgy se jellemz? az olaszokra, hogy órákat töltsenek a konyhában:D

Törölt felhasználó

Szia Nettiti! Nagyon tetszik, amit leírtál! Kb. mennyi ideig és milyen h?fokon sütik? És olivaolajjal csak megspriccelik, vagy többet tesznek rá? Itt a padlizsán, cukkini szezon, szívesen kipróbálnám! :-)

Törölt felhasználó

De klassz! Holnap délel?tt így készítem el az ebédemet! Köszi a tippet! Van cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, olivabogyó és hagyma is itthon. Nagyjából milyen h?fokon kell sütni? (esetleg azt tudod, hétfokozatú gázsüt?n hányason?) Köszönettel: Eszter

Törölt felhasználó

Manyi Én a nyers felkockázott padlizsánt, egy serpeny?be olíva olajon, 15-20 percig párolom fed? alatt, ez után még 5 percig fed? nélkül kevergetés közben. Ez teljesen puha lesz és nem öntöm el a föv? vízzel a zamatát. Üdv: Manyi

Törölt felhasználó

Bocsánat de a padlizsánt nem kell két órán át f?zni, egy zöldség ami nagyon hamar megf?, megsül, nem beszélve arról, hogy semmi értelme , mert mire jó az agyonf?z?tt zöldség

Csorba-Simonné Judit

A padlizsánt héjastul felkockázzuk, és sós vízbe áztatjuk 2 órára. Egy kevés olajon átsütjük és a hagymához tesszük. Nem f?zzük, áztatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek