r
Nosalty Logó

Indiai padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lea
Indiai padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    1335 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5789 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1937.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    920 micro
  • β-karotin
    5339 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 722 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1065 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt 1,5 cm vastag karikákra szeljük, megsózzuk. A kurkumát a chiliporral összekeverjük, ebben megforgargatjuk. Levet így nem ereszt annyira, de fél óra múlva leitatjuk papírtörlővel, amit "kiizadt" -finoman, hogy ne töröljük le a fűszereket róla.
  2. A joghurtos öntetet elkészítjük - a lime/citrom levével, apróra vágott korianderlevéllel vagy az őrölt korianderrel, kicsi sóval összekeverjük, hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.
  3. A vöröshagymát, a paradicsomotapróra vágjuk. A vöröshagymátolajon megdinszteljük, közben a fokhagymát összezúzzuk, és a reszelt gyömbérrel együtt rádobjuk az üveges vöröshagymára. 1-2 perc alatt összesütjük, majd a paradicsomot hozzáadjuk, és beleszórjuk a kimaradt kurkumát, chilit.
  4. Közepes lángon kevergetve sütjük a paradicsomszószt, amíg a leve el nem párolog. Végül a garam masalát is hozzáadjuk.
  5. A padlizsánokat kevés olajon serpenyőben mindkét oldalukra forgatva átsütjük.
  6. Tálalás előtt a padlizsánokra ráhalmozzuk a paradicsomragut, majd előmelegített 200°C-os sütőben 5-7 perc alatt összesütjük még.
  7. Sütőből kivéve tálra szedjük, mindegyik tetejére egy kiskanál joghurtot teszünk, petrezselyemmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11062
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 08.

Ajánló

Az eredeti recept köretnek ajánlja roston hús mellé, én főfogásként szoktam készíteni, mellé köretnek pedig kockára vágott sült krumplival.  Ha esetleg kimarad 1-2 szelet, reggeli pirítósra is isteniek - hidegen még intenzívebben kijön az indiai fűszer. Én nem találtam még sehol friss koriandert, ezért az őrölttel szoktam csinálni, de ha valaki tudja, hol lehet kapni, nagyon várom a tippet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy élelmiszer üzlethálózat promóciós, egészségtudatos táplálkozásra buzdító újságjában találtam, és azonnal kipróbáltam. Bár az eredeti recept összesen 1 órás elkészítési időt írt, nekem ennél többre sikerült, ezért kiéhezve vártuk már a párommal és anyukáinkkal, hogy kész legyen - de megérte! Mindenkit levett a lábáról, "anyósjelöltem" azonnal elkérte a receptet! Imádom, és olyan fantasztikusan néz ki, hogy ma is minden kollega a nyálát nyelte, amikor ebédre bevittük a párommal, és a fehér tányéron ott illatozott, díszelgett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!