r
Nosalty Logó

Capello da Gendarme

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Capello da Gendarme
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5790 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    471.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    309 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8170.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    4772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    5291 micro
Összesen 6516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1573 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
  2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  3. Megsütjük a padlizsánt és a cukkinit. Ehhez a lisztet sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldségkarikákat, lerázzuk róluk a felesleget, és közepes méretű serpenyőben a felforrósított olajban megsütjük őket. (A padlizsán oldalanként kb. 2-3 perc alatt, a cukkini kb. 5 perc alatt sül meg mérsékelt tűzön, egyszerre mindig csak annyit tegyünk az edénybe, ami kényelmesen elfér benne, sütés után papírtörlőn csepegtessük le róluk a felesleges olajat, majd ha kicsit kihűltek, vágjuk őket falatnyi darabokra.)
  4. A darált húshoz a hagymát fonnyasszuk meg 2 ek olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Fél perc múlva tehetjük bele a darált húst, újra sózzuk, borsozzuk, és kevergetve, lefedve bő 10 perc alatt megpároljuk.
  5. A pennét sós, lobogva forró, bő vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett idő alatt. Leszűrjük, majd egy nagy tálban összeforgatjuk a paradicsomszósszal. Miután kihűlt, hozzákeverjük a sült padlizsánt, a sült cukkinit, a megpárolt darált húst, a felcsíkozott mozzarellát, a reszelt juhsajtot, az oregánót és a petrezselymet.
  6. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsire, és kicsit megolajozzuk.
  7. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban: a nagyobból lesz a lepény alja, a kisebből a teteje. A nagyobbikat kinyújtjuk 35 cm átmérőjű körlapra.
  8. A kinyújtott tésztát átemeljük a tepsire, és úgy pakoljuk rá a töltelék felét, hogy körben üresen hagyunk egy 5 cm-es peremet. A töltelékre rakosgatjuk a felkarikázott tojást, majd óvatosan rápakoljuk a maradék tölteléket is.
  9. A tészta üresen hagyott peremét megkenjük tojásfehérjével. Ezután kinyújtjuk a kisebb adag tésztát 30 cm átmérőjű körlapra, óvatosan átemeljük a töltelékre, betakarjuk vele, majd az alsó, tojásfehérjés tészta peremét visszahajtogatjuk, hogy odatapadjon a felső tésztára.
  10. A lepény külsejét lekenjük a vízzel hígított tojássárgájával, aztán a tetején vágunk a tésztába egy 2 cm hosszú, kereszt alakú hasítékot, és egy fakanál nyelével kitágítjuk 4 cm átmérőjűre.
  11. Betesszük a forró sütőbe, 30 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6204
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Ajánló

Megjegyzés: A recept a Mediterrán kalandok c. Stahl magazinból származik. A tölteléknél megadott mennyiség nagyon sok lett, így itt már a szerintem megfelelő adagokat adtam meg. A tésztánál szükség lehet még pici vízre és olajra, hogy összeálljon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós egytálétel, benne a mediterrán konyha minden ínycsiklandó finomságával. Mivel több apró fázisból áll az elkészítése, ráérősebb napokra tartogassuk ezt a receptet. De ne ijedjünk meg tőle, megéri a befektetett energiát, nemcsak nagyon finom, külleme is nagyon mutatós (nevét a délolasz csendőrsapkák formájáról kapta).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek