Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Expressz pangasius

Expressz pangasius
Expressz pangasius
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudtam, hogy halat szeretnék enni mustáros tejszínnel, majd megláttam a cukkinit, és hozzá a hagymát, és jöttek az öteletek. Jó étvágyat!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gyors ebédnek és könnyű vacsorának kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazzuk a tepsit, majd a póréhagymát felkarikázzuk, és a felét beleszórjuk, és rárakosgatjuk a felkarikázott cukkinit. Megsózzuk, és rárakjuk a póréhagyma másik felét.
  2. Ráterítjük a halat és megsózzuk. Kikeverjük a tejszínt a mustárral, és megkenjük vele a halat.
  3. 5 perce mehet a sütőbe, addig lereszeljük a sajtot, és rászórjuk a rakott expresszre.
  4. Mehet vissza a sütőbe kb. 20 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 096
elküldve: 7
receptkönyvben: 362
elkészítve: 18/20
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Ani

Mióta szakács: 2011.10.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-mustáros halfilé, mustáros-tejszínes pangasiusfilé cukkinivel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Peszter1
Peszter1 Tue, 2014-09-16 00:02

Kedves Anikó, elárulod nekünk is, hogy a halat kiengedve, vagy fagyosan tetted a sütőbe?
Hálás köszönet előre is

mkostyal
mkostyal Tue, 2012-12-04 22:40

Kedves Anikó!
Egy (számomra) nagyon lényeges kérdésre nem kaptam választ a receptből: ki kell engedni a mélyhűtött halszeletet, vagy fagyottan rárakható a hagymás- cukkinis "ágyra"? Eddig mindig sokat vesződtem, mire kiengedett a hal és kicsepegtettem, kinyomkodtam belőle a vizet.
Megtennéd, hogy az email címemre válaszolsz kivételesen? (Vagy arra is).
mkostyal@t-online.hu
Előre is köszönöm.
Mária

Dorka9
Dorka9 Fri, 2012-11-02 18:17

Nagyon finom recept és óriási sikere volt! Legjobb az egészben, hogy tényleg nagyon könnyű. :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-11-01 15:07

Szuper recept! Ilyesmit kerestem a pangasius keszitesere, mivel ez a halfajta egyebkent elegge iztelen de igy mustarral meg a tobbi hozzavalokkal nagyon finom lehet. Mindenkeppen ki fogom probalni. ---Es meg raadasul milyen egyszeru! Nagyon koszonom!

soju11
soju11 Wed, 2012-04-18 20:16

Nagyon szuper a recepted, köszönet érte! Megcsináltam és kiváló lett! Végre egy halas étel, amit szívesen eszünk! Az pedig csak hab a tortán, hogy az egésszel 10 perc tennivalóm volt, ami 8 hónapos terhesen egy másfél éves babával nem elhanyagolható!!!! Azt hiszem gyakori étel lesz ez nálunk :)

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Mon, 2012-02-06 17:16

Nagyon ízlett!! Viszont azt olvastam a pangasiusról, hogy baromi egészségtelen, mert szennyezett folyóból halásszák. Ahhoz képest a kaja csupa égészség és tápláló volt, semmi rosszat nem éreztem benne...

meskoaniko
M.Ani / meskoaniko Sun, 2011-11-06 09:43

Szia!
Örülök neki, hogy tetszik.És még nagyon egészséges is.Sűrűbben kell ennünk halacskát.

shummi
shummi / shummi Fri, 2011-11-04 20:37

Szia!
Nagyon jó kis recept és a legjobb, hogy nem kell kisütni serpenyőben a halat, hanem csak bepakolni a sütőbe! Ezután gyakrabban lesz hal az asztalon! :-)

329
póréhagyma 1 közepes db
cukkini 0.5 közepes db
pangasius 20 dkg
főzőtejszín 1 dl
mustár 1 ek
füstölt sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
vaj 1 tk