r
Nosalty Logó

Sült hal paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Sült hal paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 675 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 2706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 199 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 675 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2535 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    17529 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A sült halhoz

A fűszervajhoz

  • 250 g vaj
  • 3 ek zöldfűszer (apróra vágva, tetszés szerint: petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • ízlés szerint

Elkészítés

A sült halhoz

  1. A filéket megmossuk, és megszárítjuk konyhai papírtörlővel.
  2. A marinádhoz (páchoz) finomra metéljük a hagymát, hozzáadjuk a citromnak alevét, a ketchup-ot, a petrezselyemzöldet és az olajat.
  3. Belerakjuk a filéket, és hagyjuk benne pácolódni. Ha van időnk, akkor a hűtőben 2-3 órát,de ha nincs, akkor legalább 1/2 órát áljon a pácban.
  4. Egy jénai tálba rakjuk a filéket, és ráöntjük a páclevet is. Megsózzuk és megborsozzuk. Minden darab filére karikázunk fokhagymát, és letakarjuk a karikázott paradicsommal.
  5. A végén megszórjuk a fűszervajjal (vagy sima vajjal). Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16222
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Tálalás előtt megszórhatjuk még petrezselyemzölddel. Kenyérrel vagy krumplipürével tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Báječná Žena című újságban olvastam. Nagyon jó recept, mert gyorsan elkészíthető.

Hozzászólások

Hozzávalók

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek