r
Nosalty Logó

Sült hal paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Sült hal paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2535 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    17529 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A sült halhoz

A fűszervajhoz

  • 250 g vaj
  • 3 ek zöldfűszer (apróra vágva, tetszés szerint: petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • ízlés szerint

Elkészítés

A sült halhoz

  1. A filéket megmossuk, és megszárítjuk konyhai papírtörlővel.
  2. A marinádhoz (páchoz) finomra metéljük a hagymát, hozzáadjuk a citromnak alevét, a ketchup-ot, a petrezselyemzöldet és az olajat.
  3. Belerakjuk a filéket, és hagyjuk benne pácolódni. Ha van időnk, akkor a hűtőben 2-3 órát,de ha nincs, akkor legalább 1/2 órát áljon a pácban.
  4. Egy jénai tálba rakjuk a filéket, és ráöntjük a páclevet is. Megsózzuk és megborsozzuk. Minden darab filére karikázunk fokhagymát, és letakarjuk a karikázott paradicsommal.
  5. A végén megszórjuk a fűszervajjal (vagy sima vajjal). Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16491
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Tálalás előtt megszórhatjuk még petrezselyemzölddel. Kenyérrel vagy krumplipürével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Báječná Žena című újságban olvastam. Nagyon jó recept, mert gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

A sült halhoz

A fűszervajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...