Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szecsuáni édes-savanyú garnéla

Szecsuáni édes-savanyú garnéla
Szecsuáni édes-savanyú garnéla
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kínai konyhát, azonban egy rendesebb helyen a garnélás ételek drágák, főleg egy diák számára. Persze boltban sem a legolcsóbb alapanyag a garnéla, de ha ügyesek vagyunk, kiadósabb ételt is kihozhatunk belőle. Ez a szecsuani garnéla recept Jamie Oliver-től van, kisebb változtatásokkal persze. A hozzá tálalt rizs mennyiségétől függően 3 vagy 4 adag jön ki ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászkarikákat üres serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk kicsit és félretesszük. A kaliforniai paprikát felszeleteljük, egy evőkanál kókuszolajon pár perc alatt megpuhítjuk, és szintén félretesszük.
  2. Lereszeljük a gyömbért és a fokhagyma gerezdeket, hozzáadjuk a chilipelyhet, sózzuk és összeforgatjuk a garnélákkal. A rákokat ezután egy evőkanál kókuszolajon, alacsony lángon 4-5 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a szószt: az ananászlevet, a halszószt, a szójaszószt és a kukoricalisztet elkeverjük, és a garnélákhoz öntjük.
  4. Hozzáadjuk az időközben feldarabolt ananászt és a paprikát. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges, és hozzáadjuk a mézet.
  5. Időnkénti kevergetés mellett felforraljuk, majd alacsonyabb lángon még pár percig kevergetjük, hogy besűrűsödjön. Melegében, rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 464
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
51 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai garnélarák, garnélarák édes-savanyú szószban, rák szecsuani módra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

268
garnéla 250 g
ananászkonzerv 300 g
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
kókuszolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ananászlé 1.5 dl
szójaszósz 1 ek
halszósz 1 ek
kukoricaliszt 1 csapott ek
méz 1 ek