Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-rozmaringos kenyér

Burgonyás-rozmaringos kenyér
Burgonyás-rozmaringos kenyér
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akadt egy kis maradék krumplipürém és egy remek recept a Peter Reinhart könyvben. Igazából nem két napos kenyérre készültem, de a sütés ennél is átcsúszott másnapra... Nem mintha bárki valaha panaszkodott volna a reggeli illatkavalkád ellen.

hozzávalók / 4 adag

A kovászhoz

A kenyérhez

A kelesztő tál és a tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovász hozzávalóiból kis cipót gyúrunk, pár percig dagasztjuk, majd kiolajozott tálban 4-5 órán keresztül kelesztjük.
  2. Összemérjük a kenyér hozzávalóit, mellécsapjuk a kovászt és a dagasztógépre bízzuk a piszkos munkát. (A krumpli miatt meglepően lágy állagú lett a tészta, mindenképpen géppel javaslom dagasztani.) Kiolajozott tálban kelesztjük a tésztát.
  3. Kb. két órát kelesztjük, majd két cipót formálunk,  és újabb két órát kelesztjük.
  4. Durumliszttel megszórt tepsire tesszük a cipókat és 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 677
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyás kenyér rozmaringgal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

833
kenyérliszt BL80 160 g
instant élesztő 0.25 kávéskanál
víz 110 ml
1.5 tk
kenyérliszt BL80 400 g
bors 0.25 tk
instant élesztő 3 kávéskanál
burgonya 170 g
olívaolaj 1 ek
rozmaring 2 ek
fokhagyma 12 db
víz 220 ml
napraforgó olaj 1 ek
durumliszt 1 ek