r
Nosalty Logó

Édes, magas fehérjetartalmú bundás kenyér

Júlia
Édes, magas fehérjetartalmú bundás kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

476
Kalória
18.3g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
131.9g
Víz
121.6g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
18.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    204 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. Ha van szikkadt kenyér az a legjobb hozzá, ha nincsen, akkor előző este felszeleteljük a kenyeret és hagyjuk állni éjszakára.
  2. Egy edényben összekeverjük a tojást a vaníliával, fahéjjal, citromhéjjal, fehérjével, tejjel és olvasztott vajjal. Jól elkeverjük.
  3. A kenyéreszeleteket sütőálló edénybe rakjuk és rájuk öntjük a tojásos keveréket. Hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat, majd megforgatjuk a kenyereket.
  4. A gyümölcsök felét szétszórjuk a tetején.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk a maradék friss gyümölcsökkel, esetleg 1-2 ek joghurttal és mézzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mivel számomra még nehézséget jelent a kellő fehérjebevitel, ezért néha trükkökhöz kell folyamodnom és belekevernem egy kis fehérjeport egyes étkezéseimbe. Ezt a receptet kifejezetten szeretem, mivel majdnem bármilyen ízű fehérjét hozzá lehet keverni ehhez.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...