r
Nosalty Logó

Kukoricás-burgonyás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Kukoricás-burgonyás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2449 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6803.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    4379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    914 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 2449 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, összetörjük, kihűtjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk az (1 dl tej + 2 dl víz + cukor) egyvelegben.
  3. A burgonya és finomliszt kivételével minden hozzávalót jól kidolgozunk.
  4. Beletesszük a burgonyát és a 1,5 dl vizet. Tovább dolgozzuk.
  5. Végül beledolgozzuk a finomlisztet, és jó fél órát dagasztjuk.
  6. Duplájára kelesztjük.(Ha van kenyérsütőgépünk, akkor dagasztjuk, kelesztjük - nálam 8-as program).
  7. Ha megkelt a tészta, begyújtjuk a sütőt, amibe egy ovális jénai tálat teszünk a tetejével együtt.
  8. Ha felforrósodott, a jénaiba beletesszük a tésztát, megkenjük víz-tej keverékkel és megszórjuk szezámmaggal.
  9. Betesszük a sütőbe. Közepesnél kisebb lánggal sütjük 35-40 percet, majd a jénai tetejét levesszük és tovább sütjük még kb 30 percet.
  10. Ha megsült, rácsra kitéve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9668
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már régen ettünk házi kenyeret, gondoltam, sütök egyet! :) Azt hiszem, előveszem a többi jól bevált kenyérreceptemet is!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kár, hogy a burgonya pontos adagját nem lehet tudni, nekem a 4 db öklömnyi krumpli 58 dkg-ra jött ki, a több hozzávalót pontosan kimértem és így egy borzasztóan híg lötty lett a tésztából. hozzátettem még legalább 20 dkg finomlisztet, de az sem lett elég. Ragacsos, nedves, szalonnás ehetetlen valami lett bel?le, a jénaiba jól beleragadt, a végén mire sikerült kikaparni, a morzsa beborította a konyhát. Ment a kukába. Valószín?leg számít a burgonya nedvességtartalma és fajtája, ezért javaslom, a folyadékkal nagyon óvatosan bánjon, aki még próbálkozik vele. Szerintem elég bele 2 dl víz is b?ven.

dadimami

A krumpli nálam is 50 dkg lett a burgonya, 220 fokon sütöttem úgy 20 percig, majd 200 fokon légkeveréssel még majd másfél órán át, süt?papírral bélelt fedeles zománcos kacsasüt?ben, a sütés végén fed? nélkül. A kenyérnek így is csak a két vége volt nagy jóindulattal ehet? frissen (mivel nem volt más itthon), a többi rész teljesen sületlen. 1,40 kg lett a kenyér. Jó lenne ha a recept feltev?k megadnák a kész kenyér súlyát, fölöslegesen sütöttem ekkora kenyeret, azért, hogy kb. 1 kg-ot kidobjak. Ha újra megpróbálnám, - ami nem valószín? -jóval kevesebb burgonyával, és folyadékkal tenném, egyébként is inkább felezném a hozzávalókat, elég lenne úgy 70-75 dkg-os kenyér, és ha már tuti jó, akkor próbálkoznék csak nagyobbal, ha szükséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek