r
Nosalty Logó

Burgonyapüré kolbászos káposzta ölelésében

Laura36
Burgonyapüré kolbászos káposzta ölelésében
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

751
Kalória
27.2g
Fehérje
33.6g
Szénhidrát
51.6g
Zsír
302.2g
Víz
22.6g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12041.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    10888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 3002 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát, a szegfűborsot és a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Fedő alatt 30-40 percig pároljuk.
  2. Közben a krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leöntjük a vizet, és csomómentesre kavarjuk a vajjal és a tejjel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Kivajazunk egy lapos tálat, középre halmozzuk a krumplipürét, körérakjuk a káposztát (ha kell, még ízesítjük sóval, borssal, cukorral), és a kisebb darabokra vágott kolbászkákat elrendezzük a káposztán.
  4. Végül sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Amúgy is szeretjük a savanyú káposztás ételeket, úgyhogy ez sem okozott csalódást.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...