Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilakáposztás quinoa mandulával

Lilakáposztás quinoa mandulával
Lilakáposztás quinoa mandulával
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ilyen ételeimre szokták mondani néha, hogy köretet főztem körettel... ki hogy érzi.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megdinszteljük a hagymát, rátesszük a csíkokra vágott káposztát, egy kevés vizet, sót, borsot, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a lekvárt, és jól összesütjük, amíg minden leve elpárolog, és kissé megpirul (fontos, hogy kizárólag igazi, lehetőleg kevés cukorral készült házi lekvárt használjunk, hiszen ennek savanyú, pikáns íze fog dominálni).
  3. A mandulát szárazon megpirítjuk.
  4. Ezzel és a főtt quinoával tálaljuk a káposztát.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 862
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

meleg quinoa mandulásan, mandulás-lilakáposztás quinoa, quinoa mandulával és vöröskáposztával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-12-10 22:33

Szia Zilka, hogy én miért nem tudok ilyen jó kis recepteket kitalálni??? Azt tudom, hogy ezt imádnám! A lekvárral megbolonditani, az teljesen szuper ötlet!! Nem voltam itthon, mikor kidobtad ezt a recit, de most véletlenül rátaláltam: :) puszillak, Torma :)
Persze mentettem, köszi!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-12-11 21:27

Szia Torma! Hát, a lekvárt nem én találtam ki...tudtommal egészen hagyományos dolog, legalábbis a nagymamám a sült liba mellé mindig ilyen káposztás köretet csinált (vagy almásat). Na, és most megláttam, hogy betettek ide egy "Hamé" reklámot, pedig el sem tudom képzelni ezt az ételt egy bolti cukros löttyel! Borzasztó...:) (na, és csak hogy megnyugodj: a mamám szakácsnő volt, az öcsém szintén (nem nő), és egy nagyon sok ingerű családban nőttem fel, szóval az lenne a furcsa, ha nem találnék ki mindenféle hülyeséget :P)

740
quinoa 30 dkg
vöröskáposzta 50 dkg
sárgabaracklekvár 1 ek
mandula 3 dkg
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint