r
Nosalty Logó

Burgonyafőzelék sült pácolt oldalassal

Csöpp
Burgonyafőzelék sült pácolt oldalassal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A főzelékhez

1009
Kalória
33.4g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
75.9g
Zsír
321.1g
Víz
173.1g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    652 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst a csontok mentén feldaraboljuk.
  2. Az étolajat apróra vágott petrezselyemmel, rozmaringgal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával összekeverünk, majd beleforgatjuk az oldalast. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A húst tűzálló tálra helyezzük, és egy kevés vizet aláöntve, fólia alatt sütjük kb. 45percig.
  4. Levesszük a fóliát, az oldalast mézzel megkenjük, majd a sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg szép piros lesz.
  5. A burgonyát felkockázzuk, és az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel együtt sós vízben puhára főzzük.
  6. A zsírból és a lisztből rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, majd lassan adagolva, folyamatos keverés mellett a burgonya főzőlevével hígítjuk, amíg a kellő állagot elérjük. Ekkor beletesszük a burgonyát is.
  7. Belekeverjük a tejfölt, ízesítjük pár csepp ecettel, egy kevés cukorral, és pár percig még főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha szeretnénk pecsenyezsírt is, akkor olvasztott zsírral készítsük olaj helyett. Ha kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe, friss kenyérrel és zöldpaprikával nagyon finom vacsora.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek