Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaecetes krumplifőzelék

Almaecetes krumplifőzelék
Almaecetes krumplifőzelék
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb storyja nincs, csak én nem szeretem a liszttel berántott krumplifőzeléket. Így a saját anyagával sűrítem, és nagyon szeretem az almaecet, babérlevél, mustár kombinációt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fasírtot készítettem hozzá, de nagyon finom pörkölttel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit 1 cm-es kis kockákra vágjuk.
  2. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, és a krumplit beletesszük.
  3. Kb. 5 percig keverjük, forgatjuk, közben rányomjuk a fokhagymát, és azzal is kicsit pirítjuk.
  4. Most az eceten és a sajton kívül az összes többi hozzávalót beletesszük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha forr, alacsony lángon főzzük puhára.
  5. Kivesszük kb. a felét egy másik edénybe (a babérlevelet kidobjuk), és botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük.Vissza öntjük a többihez, jól elkeverjük, és beletesszük az ecetet és a sajtot. Megkóstoljuk, hogy nekünk elég ecetes-e. Ha nem, még tehetünk hozzá, ahogy szeretjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 900
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplifőzelék, tejszínes krumplifőzelék, sajtos krumplifőzelék, gluténmentes burgonyfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

469
burgonya 80 dkg
margarin 1.5 ek
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 1 ek
1 tk
bors 0.5 csipet
babérlevél 1 db
habtejszín 2 dl
víz 2.5 dl
sajt 20 dkg
almaecet 2 ek
mustár 1 tk