r
Nosalty Logó

Fasírthajó krumplifőzelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
amarilisz1
Fasírthajó krumplifőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Összesen 436 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Összesen 1747 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Összesen 175 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 436 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5196.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    3345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1747 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Elkészítés

A fasírthoz (10 db)

  1. A fasírthoz összekeverjük a hozzávalókat. Villával összetörjük a tejjel feláztatott zsemlét. Annyi tejet adunk hozzá, amitől nem lesz túl pépes, mertehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót is, a húst, a tojást, a fűszereket (tehát a tejet nem nyomkodjuk ki a zsemléből, puhább lesz tőle a fasírt), és villával alaposan összekeverjük.
  2. 10 db egyforma méretű gombóckára osztjuk a tepsin.
  3. A gombócokat a fasírthajóhoz egyenként hosszúkás, lapos, ovális alakra formáljuk, és megforgatjuk zsemlemorzsában.
  4. Visszatesszük őket a tepsire, és kevés olajat öntünk rá. Szép pirosra sütjük a sütőben fedő nélkül. Közben meg kell őket fordítani.
  5. A krumplifőzeléket elkészítjük, míg sül a fasírt. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, vízzel felöntve, babérlevéllel, sóval, feltesszük főni.
  6. Ha megfőtt a burgonya, elkészítjük a rántást: olajon világosra pirítjuk a lisztet, és hozzáöntjük a burgonyához.
  7. Beletesszük a tejfölt, ha felforrt, levesszük a tűzről.
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10109
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fasírthajó krumplifőzelékkel
amarilisz1 6 recept

A krumplifőzelék a nagyobbik lányom egyik kedvence, ezért gyakran készítem. A receptjét édesanyámtól tanultam. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom étel :).

Hozzávalók

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!