r
Nosalty Logó

Burgonya darált húsos mártással

Glaser
Burgonya darált húsos mártással
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

734
Kalória
38.2g
Fehérje
36.2g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
435.9g
Víz
206.4g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    435.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8134 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4655.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32537 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 2932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1269 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és lefedve sós vízben kb. 30-35 percig főzzük.
  2. Hagymát fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat vegyük ki a paradicsomléből, és vágjuk nagyobb darabokra.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, pirítsuk további 1-2 percig, majd kavarjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal és a cayenne borssal.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomot, öntsük hozzá a paradicsomlevet. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. Ízesítsük sóval, cayenne borssal és cukorral.
  5. Hántsuk meg a burgonyát, hosszában felezzük el, majd rakjuk őket egy vajjal kikent tűzálló tálba. Osszuk el a burgonyára a darált húsos mártást.
  6. A créme fraichet elkeverjük a sajt felével, majd elosztjuk a darált húsos mártásra. Megszórjuk a maradék sajttal.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom burgonyás étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...