Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonya darált húsos mártással

Burgonya darált húsos mártással
Burgonya darált húsos mártással
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom burgonyás étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és lefedve sós vízben kb. 30-35 percig főzzük.

  2. Hagymát fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat vegyük ki a paradicsomléből, és vágjuk nagyobb darabokra.

  3. Az olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, pirítsuk további 1-2 percig, majd kavarjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal és a cayenne borssal.

  4. Adjuk hozzá a paradicsomot, öntsük hozzá a paradicsomlevet. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. Ízesítsük sóval, cayenne borssal és cukorral.

  5. Hántsuk meg a burgonyát, hosszában felezzük el, majd rakjuk őket egy vajjal kikent tűzálló tálba. Osszuk el a burgonyára a darált húsos mártást.

  6. A créme fraichet elkeverjük a sajt felével, majd elosztjuk a darált húsos mártásra. Megszórjuk a maradék sajttal.

  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

  8. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 85 370
elküldve: 82
receptkönyvben: 1 759
elkészítve: 63/90
Facebookon megjelent: 2

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis krumpli darált hússal, paradicsomos darált húsos burgonya, sajttal szórt töltött krumpli

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-04-12 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Griffike
Szabó Melinda / Griffike Fri, 2014-04-11 14:41

Tapasztalatom szerint a darálthús helyett pörköltet kell készíteni, és azt ledarálni. Így kevésbé lesz száraz a hús, és puha, finom lesz.

Tün.de
Tün.de Thu, 2012-09-27 17:07

Egyszerü, gyorsan megy és ami a legfontosabb, FINOM!!!!!!!

Lelike
Lelike Sun, 2012-08-26 14:32

Ezzel a recepttel csak annyi probléma van,hogy le lett koppintva,már van fent egy ilyen recept!Illet volna leirni,hogy honnan vetted az ötletet!http://www.nosalty.hu/recept/husos-texasi-burgonya

glaser
Glaser / glaser Sun, 2012-08-26 15:26

Kedves Lelike! Lehet hogy van mar egy hasonlo recept a Nosalty-n, en nem ellenöriztem. Az ötlet a nemet " Kochen & genießen" folyoiratbol szarmazik. Üdv: Maria

736
burgonya 6 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
darált sertéshús 500 g
napraforgó olaj 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
konzerv paradicsom 850 g
sajt 100 g
crème fraîche 250 g
petrezselyem 0.5 csokor
vaj 1 ek