Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás tészta pörkölttel

Káposztás tészta pörkölttel
Káposztás tészta pörkölttel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban nem nagy kedvenc a káposztás tészta, ezért kellett kitalálnom ezt a változatot, hogy néhanap mégis az asztalra kerüljön.

hozzávalók / 3 adag

A káposztás tésztához

A pörkölthöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a cukrot, karamellizáljuk, majd rádobjuk a káposztát.
  3. Elkeverjük, fűszerezzük, és kis vizet aláöntve lassan megpároljuk. Végül lepirítjuk.
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztához keverjük.
  5. Közben elkészítjük a pörköltet: a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott húst, megpirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és készre főzzük. Vörösborral gazdagíthatjuk.
  6. A káposztás tésztát a pörkölttel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 288
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás tészta sertéspörkölttel, sertéspörkölt káposztás tésztával, káposztás cvekedli sertéspörkölttel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
káposzta 0.5 közepes fej
csuszatészta 15 dkg
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
sertéscomb 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek