r
Nosalty Logó

Bulgursaláta grillezett zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Via81
Bulgursaláta grillezett zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1089 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2475 micro
Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4730.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    3094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    5365 micro
  • β-crypt
    955 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9900 micro
Összesen 1089 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfránytis.
  2. Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük. Bőven meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól átforgatjuk.
  3. A zöldségeket sütőpapírral lefedett tepsire terítjük, lehetőleg úgy, hogy a zöldségek ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 220-230°C fokon 25-30 percig sütjük.
  4. A kifőtt bulgurt leszűrjük, majd összeforgatjuk egy kanálka olajjal és a citromlével, valamint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket és a felaprított zöldfűszereket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 502
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 03.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek