Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel

Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel
Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Júúúj gyerekek, spááááárgaaa, és friss, zsenge újhagyma, imádom! A tavasz a legjobb évszak, a tél után jönnek a friss alapanyagok, minden kizöldül, és végre frisseket ehetünk. A spárgát nem kell agyonfőzni-sütni, pl. ez a recept jól megmutatja, hogy még roppanósra grillezve is milyen isteni. Ha nektek nem elég laktató így, akkor ráüthettek egy tojást!

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

A spárga tisztításánál megmaradt szárakból szuper krémlevest tudtok készíteni, ha kevés tejben megfőzitek, turmixoljátok, majd átpasszírozzátok. De alaplevet is készíthettek spárgaleveshez, rizottóhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű hideg, sós vízben tedd fel forrni. Ha felforrt a víz, akkor vedd kisebbre a lángot, és főzd 12-15 percig.
  2. Közben kapcsold be a grillfokozatot a sütőben, és a tepsiben forgasd össze a spárgát és az újhagymát az olajjal és a sóval, borssal. Tedd a grill alá, és süsd kb. 10 percig, közben egyszer forgasd meg. Akkor jó, ha helyenként kissé megpörkölődik.
  3. Közben készítsd el az öntetet. A vinaigrette-t külön is összekeverheted, majd a felaprított zöldekkel együtt összeforgathatod a bulgurral, vagy ahogy én is csináltam, az egészet egy aprítóban is összekeverheted, vagyis: minden alapanyagot, ami az öntethez kell, és a zöldfűszereket is tedd az aprítóba, és keverd, amíg teljesen sima nem lesz.
  4. A bulgurt szűrd le, ha maradt rajta víz, majd még melegen forgasd össze az olajos öntettel, hogy ne tapadjon, és hogy jobban átvegye az ízeket. Tálald egy nagy tálon, és fektesd rá az elkészült spárgát és újhagymát. Csodás tavaszi jó étvágyat Drágáim!
  • sütési hőfok: 250°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 591
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bulguros spárgasaláta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
bulgur 20 dkg
zöldspárga 50 dkg
újhagyma 10 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
menta 1 marék
bazsalikom 1 marék
víz 4 dl
olívaolaj 6 ek
citromlé 3 ek
mustár 1 ek
1 csipet
bors 1 csipet