Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
50g bulgur171 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
230g újhagyma44 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g menta2 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
100g víz0 kcal
Az öntethez
Összesen
384
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
200g bulgur684 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g menta8 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
400g víz0 kcal
Az öntethez
Összesen
1534
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
9.1g bulgur31 kcal
-
22.9g zöldspárga3 kcal
-
42.1g újhagyma8 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0.5g menta0 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
18.3g víz0 kcal
Az öntethez
Összesen
68
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 332.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 530 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1885 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3099 micro
Összesen
384
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 69.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2611.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 1041 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1330.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 656 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 685 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 7539 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12397 micro
Összesen
1534
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
A salátához
Az öntethez
Elkészítés
A salátához
- A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű hideg, sós vízben tedd fel forrni. Ha felforrt a víz, akkor vedd kisebbre a lángot, és főzd 12-15 percig.
- Közben kapcsold be a grillfokozatot a sütőben, és a tepsiben forgasd össze a spárgát és az újhagymát az olajjal és a sóval, borssal. Tedd a grill alá, és süsd kb. 10 percig, közben egyszer forgasd meg. Akkor jó, ha helyenként kissé megpörkölődik.
- Közben készítsd el az öntetet. A vinaigrette-t külön is összekeverheted, majd a felaprított zöldekkel együtt összeforgathatod a bulgurral, vagy ahogy én is csináltam, az egészet egy aprítóban is összekeverheted, vagyis: minden alapanyagot, ami az öntethez kell, és a zöldfűszereket is tedd az aprítóba, és keverd, amíg teljesen sima nem lesz.
- A bulgurt szűrd le, ha maradt rajta víz, majd még melegen forgasd össze az olajos öntettel, hogy ne tapadjon, és hogy jobban átvegye az ízeket. Tálald egy nagy tálon, és fektesd rá az elkészült spárgát és újhagymát. Csodás tavaszi jó étvágyat Drágáim!
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8343
- Feltöltés dátuma: 2018. április 09.
Ajánló
A spárga tisztításánál megmaradt szárakból szuper krémlevest tudtok készíteni, ha kevés tejben megfőzitek, turmixoljátok, majd átpasszírozzátok. De alaplevet is készíthettek spárgaleveshez, rizottóhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17514 recept
Júúúj gyerekek, spááááárgaaa, és friss, zsenge újhagyma, imádom! A tavasz a legjobb évszak, a tél után jönnek a friss alapanyagok, minden kizöldül, és végre frisseket ehetünk. A spárgát nem kell agyonfőzni-sütni, pl. ez a recept jól megmutatja, hogy még roppanósra grillezve is milyen isteni. Ha nektek nem elég laktató így, akkor ráüthettek egy tojást!