Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bulgogi – koreai BBQ

Bulgogi – koreai BBQ
Bulgogi – koreai BBQ
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A koreai éttermek sztárja, melyet a saját asztalodnál, egy erre a célra létesített sütőn te is elkészíthetsz magadnak, így mindig a legfrissebb falatokba haraphatsz. A pácleve a lényeg, amellyel sütés közben is folyton locsolják, egyszerűen ellenállhatatlan, és nem bírod abbahagyni!

hozzávalók / 4 adag

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

ajánlat

A koreaiak általában az étkezés előtt szodzsut közben koreai sört isznak, mindkettő kapható jó minőségben nálunk is, érdemes megadni a módját!

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús előkészítése

  1. A hús előkészítésével kezdjünk. A vastagra vágott hússzeleteket egyenként becsomagolva tegyük egy lapos sütőtálcára és be a mélyhűtőbe úgy 2 órára, hogy kicsit megfagyjanak. Ezek után szuperjól tudjuk hajszálvékonyan szelni. Tegyük meg!

A pác elkészítése és pácolás

  1. Miközben hűl a hús, készítsük el a pácot. Egy mixerben pürézzük össze a kimagozott, lehéjazott almát (eredetileg koreai körte dukál hozzá vagy nashi) gyömbérrel, egy fél vöröshagymával és fokhagymával, majd keverjük hozzá a szójaszószt barna cukorral, rizsborral, szezámolajjal, és borsozzuk ízlés szerint, sót csak egy csipetet tegyünk hozzá.
  2. Aprítsuk bele az újhagymát. Szeljük vékonyan bele a hagymát és a sárgarépát.
  3. A húst dolgozzuk bele a pácba, de ne hagyjuk benne túl sokáig, mert akkor elszínezőik, és az íze is elmegy egy nem kívánt irányba. Egy fél óra után már süthetjük a húst, de 4-5 óránál tovább ne hagyjuk várni!

Sütés és tálalás

  1. Melegítsük elő a grillserpenyőt, nekem nincs ilyenem, de a sima is megteszi, vagy a sütő grillező funkciója. Az étteremben külön sütőzsiradékot nem használnak hozzá. A vendégek az asztalukon kialakított félgömb alakú, vassütőn olaj nélkül, rövid ideig sütik a husit, hogy csoda puha legyen és szaftos maradjon. Mi kenjük ki a serpenyőt egy-egy kanálka szezám- és sima növényi olajjal.
  2. Tegyük a forró serpenyőbe a húsdarabokat egyenként, rá a szeletelt hagymát és a sárgarépát. A páclével kötelező folyamatosan locsolni! Szedjük szét, forgassuk meg a vékony hússzeleteket, és ne pirítsuk 3-5 percnél tovább őket. Több részletben a legjobb süni!
  3. Egy kis plusz pirított szezámmag- és zöldhagymaszórással azon nyomban tálaljuk!
  4. Hagyományosan kínáljunk mellé sima párolt rizst, és kimchit, vagyis koreai salátát, mely legjobbja kínai kelből és daikonból, ázsiai jégcsapretekből készül. Újabban a sült husit egy csípős krémes mártogatóval (ssamjang) salátalevelekbe csavarják, és úgy fogyasztják. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bélszín barbecue, hátszín barbecue, marha BBQ, marhahús barbecue, bélszín BBQ

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

318
marha hátszín 400 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
alma 0.5 közepes db
gyömbér 1 ek
barna cukor 1 ek
szójaszósz 4 ek
szezámolaj 2 ek
kínai rizsbor 1 ek
újhagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
1 csipet
újhagyma zöldje 2 közepes db
szezámmag 1 teáskanál