r
Nosalty Logó

Bulgogi – koreai BBQ

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Bulgogi – koreai BBQ
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 318 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 1273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 140 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1924 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 318 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    2514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7695 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 1273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A hús sütéséhez

  1. A hús előkészítésével kezdjünk. A vastagra vágott hússzeleteket egyenként becsomagolva tegyük egy lapos sütőtálcára és be a mélyhűtőbe úgy 2 órára, hogy kicsit megfagyjanak. Ezek után szuperjól tudjuk hajszálvékonyan szelni. Tegyük meg!

A páchoz

  1. Miközben hűl a hús, készítsük el a pácot. Egy mixerben pürézzük össze a kimagozott, lehéjazott almát (eredetileg koreai körte dukál hozzá vagy nashi) gyömbérrel, egy fél vöröshagymával és fokhagymával, majd keverjük hozzá a szójaszószt barna cukorral, rizsborral, szezámolajjal, és borsozzuk ízlés szerint, sót csak egy csipetet tegyünk hozzá.
  2. Aprítsuk bele az újhagymát. Szeljük vékonyan bele a hagymát és a sárgarépát.
  3. A húst dolgozzuk bele a pácba, de ne hagyjuk benne túl sokáig, mert akkor elszínezőik, és az íze is elmegy egy nem kívánt irányba. Egy fél óra után már süthetjük a húst, de 4-5 óránál tovább ne hagyjuk várni!

A tálaláshoz

  1. Melegítsük elő a grillserpenyőt, nekem nincs ilyenem, de a sima is megteszi, vagy a sütő grillező funkciója. Az étteremben külön sütőzsiradékot nem használnak hozzá. A vendégek az asztalukon kialakított félgömb alakú, vassütőn olaj nélkül, rövid ideig sütik a husit, hogy csoda puha legyen és szaftos maradjon. Mi kenjük ki a serpenyőt egy-egy kanálka szezám- és sima növényi olajjal.
  2. Tegyük a forró serpenyőbe a húsdarabokat egyenként, rá a szeletelt hagymát és a sárgarépát. A páclével kötelező folyamatosan locsolni! Szedjük szét, forgassuk meg a vékony hússzeleteket, és ne pirítsuk 3-5 percnél tovább őket. Több részletben a legjobb süni!
  3. Egy kis plusz pirított szezámmag- és zöldhagymaszórással azon nyomban tálaljuk!
  4. Hagyományosan kínáljunk mellé sima párolt rizst, és kimchit, vagyis koreai salátát, mely legjobbja kínai kelből és daikonból, ázsiai jégcsapretekből készül. Újabban a sült husit egy csípős krémes mártogatóval (ssamjang) salátalevelekbe csavarják, és úgy fogyasztják. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 6329
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Ajánló

A koreaiak általában az étkezés előtt szodzsut közben koreai sört isznak, mindkettő kapható jó minőségben nálunk is, érdemes megadni a módját!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A koreai éttermek sztárja, melyet a saját asztalodnál, egy erre a célra létesített sütőn te is elkészíthetsz magadnak, így mindig a legfrissebb falatokba haraphatsz. A pácleve a lényeg, amellyel sütés közben is folyton locsolják, egyszerűen ellenállhatatlan, és nem bírod abbahagyni!

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek