r
Nosalty Logó

Brokkolis tavaszi zöldségkrémleves

P.
Brokkolis tavaszi zöldségkrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

291
Kalória
10.3g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
201g
Víz
19.7g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3291 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4683.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    543 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    726 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    7514 micro
  • β-karotin
    19743 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7856 micro
Összesen 1753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket előkészítjük. A brokkoli és a kelbimbó kivételével vágjuk mindetegészenapró csíkokra,darabokra, hogy ne kelljen sokáig főzni őket -itt a lényeg. A kelbimbókat vágjuk félbe.
  2. A hagymát pirítsuk meg olajon, majd az utolsó 2 percre adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát. Ekkor szórjuk meg fűszerekkel, de vigyázzunk, ne süssük túl, mert megkeserednek.
  3. Keverjük hozzá az összes felaprított zöldséget, és fedő alatt pároljuk 5-10 percig. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, ésfőzzük további 10-15 percig. Nem baj, ha nem teljesen puhulnak meg.
  4. Húzzuk le a tűzről, ésbotmixerrel az egészet pépesítsük. Tegyük vissza melegedni, és tegyük bele a kelbimbót. Főzzük 10 percig. Ekkor jöhet a brokkoli, kb. újabb 5 percre. Elég hamar megpuhul.
  5. Ha ezek készen vannak, egyszerűen keverjük bele a tejszínes keveréket, de ekkor már ne forraljuk.
  6. Tálaljuk pirítóssal és pirított magokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Lúgosítunk ezerrel. Újabb leves ennek fényében.  Tavaszra az elemek feltöltésére ajánlott. Há mer´ hogy itt a tavaaaasz, kérem szépen! Tessék kimenni a szabadba, sokat, jó sokat, tessék szépen fülön fogni apát, anyát, gyereket, szerelmet, férjet, feleséget és kimozdulni. Tessék nyüzsögni, felébredni, mosolyogni! A télnek vége! Új tavasz kezdődik!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek