r
Nosalty Logó

Süppedős barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Süppedős barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

Összesen 2905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.2 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    4155 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 2905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A sütihez

Elkészítés

A sütihez

  1. Egy tálban habosítsunk ki 100 g cukrot, 4 tojássárgáját és a kisebb kockákba vágott puha vajat.
  2. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, menet közben adjuk hozzá a maradék 50 g cukrot és addig verjük, amíg nagyon kemény hab nem lesz.
  3. Forgassuk kisebb adagokban egy spatulával a felvert tojásfehérjét a sárgájához.
  4. Szitáljuk hozzá a sütőporral átszitált lisztet is, és mindig felülről lefelé nagyobb mozdulatokkal, levegősen keverjük.
  5. Reszeljük hozzá a kezeletlen citrom héját, hogy finom illatos legyen.
  6. Mossuk meg a barackot alaposan, felezzük és a magját távolítsuk el.
  7. Egy hosszúkás tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és vékony rétegben öntsük bele a tésztát.
  8. Egymástól ugyanolyan távolságra helyezzük rá egyenletesen a sárgabarackot vágott oldalával felfelé.
  9. 170°-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig süssük a sütit, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje, esetleg fogpiszkálóval végezhetünk tűpróbát is.
  10. Hagyjuk kihűlni. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk akkor pirított mandulapehelyjel, vágjuk a barackoknak megfelelő kockákra, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4110
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 16.

Receptkategóriák

A piskótánál kicsit sűrűbb, vajtól és citromtól illatozó tészta belesüppedt fél barackokkal, kell ennél finomabb nyári nyalánkság? Egyszerű, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A sütihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek