r
Nosalty Logó

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 1036 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 5176 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 1036 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    268.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10087.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    3385 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    612 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    5332 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9892 micro
Összesen 5176 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A zöldborsót, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a nagyobb szeletekre vágott gombát, szárát is, kissé sós és borsos vízben, megfőzzük. Kóstoljuk a fűszerezés miatt, és hogy megfőtt, készen van-e. (lecsepegtetjük)
  2. Bekeverjük a palacsinta tésztát, és hagyjuk pihenni fél órán át (robotgéppel keverve össze).
  3. Lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és sós, köményes vízben megfőzzük (kóstolunk!). Végén lecsepegtetjük. ( a brokkoli szárát is használjuk fel, végét levágjuk, meghámozzuk, és máris zsenge, felkarikázható, ezt is megfőzzük a rózsáival együtt. )
  4. Egy lábasba kevés olajon a kétféle hagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és kevés vizet öntünk rá, sózzuk és borsozzuk, 25 perc főzés után kóstolunk, szükség szerint fűszerezünk, pl. petrezselyemzölddel, és készre főzzük, ha puha a hús, a tejszínnel összefőzzük.
  5. Két hagyományos nagyságú pitesütő formát kikenünk margarinnal vékonyan, teszünk bele kevés palacsinta tésztát, erre rakjuk a zöldségeket (gombát, zöldborsót, brokkolit, kaliforniai paprikát), ízlés szerint elrendezve, erre rá a palacsinta tészta, nem szabad teljesen teletenni, emelkedni fog sütés közben.
  6. Sütőben középső rácson aranybarnára sütjük (sütőtől függ!).
  7. A kisült, kissé kihűlt palacsintás pitét felszeleteljük, a tejszínes csirkemellfilés szósszal tálaljuk, petrezselyemmel, reszelt sajttal díszítve.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2975
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Ajánló

Mindenki tapasztalja ki a sima palacsinta tészta elkészülése után, hogy mit tesz a porélesztő a tésztával, ugyanis laza, könnyed, puha  tésztát fog kapni,-ezt süthetjük hagyományos palacsinta sütőben is, de ily módon zöldségekkel kombinálva, nagyon finom és mutatós palacsinta, pite. A zöldségek variálhatóak, lehet kukorica is, vörösbab, bármi, ízlés kérdése. A palacsinta tészta készülhet párolt-főtt zöldségekkel vagy friss gyümölcsökkel is, hisz jön a tavasz, eper szezon lesz..:-)) A tészta viszont akkor , kicsi cukrot is tartalmazzon: édeskésebb tészta, édeskés gyümölccsel.:-)) Kinek hogy ízlik.:-)) Palacsinta tésztáját a leírtak szerint elkészítem, ha nem megfelelő, még javíthatom, akár liszttel, akár tejjel, akár dús vízzel. Ha közepesen sűrű lesz a tészta, akkor a jó. Nem mindig lehet meghatározni a tészta mennyiségét, de ha a zöldségek mennyisége kevesebb, és marad tészta, akkor sincs baj, simán kisüthető, és bármilyen töltelékkel, édessel, sóssal tölthető. Ehhez az ebédhez: finom bor, ásványvíz, sok-sok reszelt sajt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
Éva-Anyóca 350 recept

Szombat van, mi legyen az ebéd? Válasza a családomnak: az ebéd legyen ma palacsinta. De: készüljön el a gomba, és a brokkoli is, na és jó lenne valami hús is.... Ezzel indított reggel a családom, és a szombat délelőttömet ez a palacsintás-zöldséges pite elkészítése aranyozta be. Sikerült . A pite egy palacsintatésztás, zöldséges változata alakult ki, a sima palacsinta tésztából. Megérte vele bíbelődni, mert látványos és finom lett.:-))) Én két, hagyományos nagyságú pite formát használtam, de van itthon 8 db kicsi is, abban is kisüthető, nagyon mutatós, másodszor már abban készült el.:-)))  (akkor nem volt szószos hús) Lehet még a kuglóf formájú muffinsütőben is készíteni. Egyszerre hat db sül ki, kétszer-háromszor  hat db biztos lesz ebből a mennyiségből. Nagyon finom magában is , vagy sajttal , vagy a tejszínes csirkemellfilés szósszal is. Nálunk bevált.:-))

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Ki kell próbálnom. Kedden tuti ez lesz az ebéd nálunk. Milyen szupi ötlet, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe?! Nagyon guszta. :)

Csiki Piroska

Kedves Éva ! Ez egy nagyon tartalmas ebéd és olyan szép, mint egy tavaszi festmény. Piroska

Éva-Anyóca

Kedves csumpo! Köszönöm szépen, igazán egyszer?, és finom étel. Könny? a sok hús után, f?leg most.:-)) Szokásos módon közepesen s?r? palacsinta tésztát csinálj, (én olaj,liszt,tojás,tej,dús víz,pici só, ) készítem el, de hogy puha, keltebb hatása legyen, szoktam bele tenni egy csomag poréleszt?t.Fél óra pihenés, és süthet? a tetsz?leges zöldséggel, még spárgával is.:-)) Zöldséget is van ki f?zi, van akinek van spéci párolója, -ezt is úgy, hogy kinek ,hogy van lehet?sége. De egy tuti: megéri a próbát.:-) Remélem, hogy sikerül, és ízleni fog. :-)) Szép húsvét utáni keddet kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves csikipi! Nagyon szépen köszönöm.:-)) Végül is hamar megvan, finom, és a sok zöldségt?l olyan változatossá tesszük, ahogy mi szeretnénk, színben és ízekben is.:-) Kellemes húsvét utáni feltölt?dést , pihenést kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek