Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombat van, mi legyen az ebéd? Válasza a családomnak: az ebéd legyen ma palacsinta. De: készüljön el a gomba, és a brokkoli is, na és jó lenne valami hús is.... Ezzel indított reggel a családom, és a szombat délelőttömet ez a palacsintás-zöldséges pite elkészítése aranyozta be. Sikerült .

A pite egy palacsintatésztás, zöldséges változata alakult ki, a sima palacsinta tésztából. Megérte vele bíbelődni, mert látványos és finom lett.:-)))

Én két, hagyományos nagyságú pite formát használtam, de van itthon 8 db kicsi is, abban is kisüthető, nagyon mutatós, másodszor már abban készült el.:-)))  (akkor nem volt szószos hús)

Lehet még a kuglóf formájú muffinsütőben is készíteni. Egyszerre hat db sül ki, kétszer-háromszor  hat db biztos lesz ebből a mennyiségből. Nagyon finom magában is , vagy sajttal , vagy a tejszínes csirkemellfilés szósszal is. Nálunk bevált.:-))

hozzávalók / 5 adag

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Mindenki tapasztalja ki a sima palacsinta tészta elkészülése után, hogy mit tesz a porélesztő a tésztával, ugyanis laza, könnyed, puha  tésztát fog kapni,-ezt süthetjük hagyományos palacsinta sütőben is, de ily módon zöldségekkel kombinálva, nagyon finom és mutatós palacsinta, pite. A zöldségek variálhatóak, lehet kukorica is, vörösbab, bármi, ízlés kérdése.

A palacsinta tészta készülhet párolt-főtt zöldségekkel vagy friss gyümölcsökkel is, hisz jön a tavasz, eper szezon lesz..:-))

A tészta viszont akkor , kicsi cukrot is tartalmazzon: édeskésebb tészta, édeskés gyümölccsel.:-))

Kinek hogy ízlik.:-))

Palacsinta tésztáját a leírtak szerint elkészítem, ha nem megfelelő, még javíthatom, akár liszttel, akár tejjel, akár dús vízzel. Ha közepesen sűrű lesz a tészta, akkor a jó.

Nem mindig lehet meghatározni a tészta mennyiségét, de ha a zöldségek mennyisége kevesebb, és marad tészta, akkor sincs baj, simán kisüthető, és bármilyen töltelékkel, édessel, sóssal tölthető.

Ehhez az ebédhez: finom bor, ásványvíz, sok-sok reszelt sajt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a nagyobb szeletekre vágott gombát, szárát is, kissé sós és borsos vízben, megfőzzük. Kóstoljuk a fűszerezés miatt, és hogy megfőtt, készen van-e. (lecsepegtetjük)
  2. Bekeverjük a palacsinta tésztát, és hagyjuk pihenni fél órán át (robotgéppel keverve össze).
  3. Lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és sós, köményes vízben megfőzzük (kóstolunk!). Végén lecsepegtetjük. ( a brokkoli szárát is használjuk fel, végét levágjuk, meghámozzuk, és máris zsenge, felkarikázható, ezt is megfőzzük a rózsáival együtt. )
  4. Egy lábasba kevés olajon a kétféle hagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és kevés vizet öntünk rá, sózzuk és borsozzuk, 25 perc főzés után kóstolunk, szükség szerint fűszerezünk, pl. petrezselyemzölddel, és készre főzzük, ha puha a hús, a tejszínnel összefőzzük.
  5. Két hagyományos nagyságú pitesütő formát kikenünk margarinnal vékonyan, teszünk bele kevés palacsinta tésztát, erre rakjuk a zöldségeket (gombát, zöldborsót, brokkolit, kaliforniai paprikát), ízlés szerint elrendezve, erre rá a palacsinta tészta, nem szabad teljesen teletenni, emelkedni fog sütés közben.
  6. Sütőben középső rácson aranybarnára sütjük (sütőtől függ!).
  7. A kisült, kissé kihűlt palacsintás pitét felszeleteljük, a tejszínes csirkemellfilés szósszal tálaljuk, petrezselyemmel,  reszelt sajttal díszítve.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 880
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Zöldséges pite tejszínes csirkemellel, húsos palacsintás pite, zöldséges pite csirkemellel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-10 10:29

Kedves csikipi!

Nagyon szépen köszönöm.:-))
Végül is hamar megvan, finom, és a sok zöldségtől olyan változatossá tesszük, ahogy mi szeretnénk, színben és ízekben is.:-)

Kellemes húsvét utáni feltöltődést , pihenést kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-10 10:28

Kedves csumpo!

Köszönöm szépen, igazán egyszerű, és finom étel.
Könnyű a sok hús után, főleg most.:-))

Szokásos módon közepesen sűrű palacsinta tésztát csinálj, (én olaj,liszt,tojás,tej,dús víz,pici só, ) készítem el, de hogy puha, keltebb hatása legyen, szoktam bele tenni egy csomag porélesztőt.Fél óra pihenés, és süthető a tetszőleges zöldséggel, még spárgával is.:-))
Zöldséget is van ki főzi, van akinek van spéci párolója, -ezt is úgy, hogy kinek ,hogy van lehetősége.
De egy tuti: megéri a próbát.:-)

Remélem, hogy sikerül, és ízleni fog. :-))

Szép húsvét utáni keddet kívánok!
Éva-Anyóca

csumpo
csumpo Sun, 2012-04-08 21:11

Ki kell próbálnom. Kedden tuti ez lesz az ebéd nálunk. Milyen szupi ötlet, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe?! Nagyon guszta. :)

1032
zöldborsó 200 g
piros kaliforniai paprika 1 db
brokkoli 500 g
csiperkegomba 500 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1.5 teáskanál
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
1 kávéskanál
négyszínű bors 1 kávéskanál
habtejszín 2.5 dl
víz 2 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 40 dkg
tej 3 dl
1 csipet
tojás 2 db
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
ásványvíz 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
margarin 1 ek
sajt 20 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint