r
Nosalty Logó

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel

Éva-Anyóca
Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

1036
Kalória
53.7g
Fehérje
83g
Szénhidrát
54.4g
Zsír
474.2g
Víz
249.7g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 1036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 5176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 1036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    268.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10087.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    3385 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    612 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    5332 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9892 micro
Összesen 5176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A zöldborsót, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a nagyobb szeletekre vágott gombát, szárát is, kissé sós és borsos vízben, megfőzzük. Kóstoljuk a fűszerezés miatt, és hogy megfőtt, készen van-e. (lecsepegtetjük)
  2. Bekeverjük a palacsinta tésztát, és hagyjuk pihenni fél órán át (robotgéppel keverve össze).
  3. Lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és sós, köményes vízben megfőzzük (kóstolunk!). Végén lecsepegtetjük. ( a brokkoli szárát is használjuk fel, végét levágjuk, meghámozzuk, és máris zsenge, felkarikázható, ezt is megfőzzük a rózsáival együtt. )
  4. Egy lábasba kevés olajon a kétféle hagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és kevés vizet öntünk rá, sózzuk és borsozzuk, 25 perc főzés után kóstolunk, szükség szerint fűszerezünk, pl. petrezselyemzölddel, és készre főzzük, ha puha a hús, a tejszínnel összefőzzük.
  5. Két hagyományos nagyságú pitesütő formát kikenünk margarinnal vékonyan, teszünk bele kevés palacsinta tésztát, erre rakjuk a zöldségeket (gombát, zöldborsót, brokkolit, kaliforniai paprikát), ízlés szerint elrendezve, erre rá a palacsinta tészta, nem szabad teljesen teletenni, emelkedni fog sütés közben.
  6. Sütőben középső rácson aranybarnára sütjük (sütőtől függ!).
  7. A kisült, kissé kihűlt palacsintás pitét felszeleteljük, a tejszínes csirkemellfilés szósszal tálaljuk, petrezselyemmel, reszelt sajttal díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szombat van, mi legyen az ebéd? Válasza a családomnak: az ebéd legyen ma palacsinta. De: készüljön el a gomba, és a brokkoli is, na és jó lenne valami hús is.... Ezzel indított reggel a családom, és a szombat délelőttömet ez a palacsintás-zöldséges pite elkészítése aranyozta be. Sikerült . A pite egy palacsintatésztás, zöldséges változata alakult ki, a sima palacsinta tésztából. Megérte vele bíbelődni, mert látványos és finom lett.:-))) Én két, hagyományos nagyságú pite formát használtam, de van itthon 8 db kicsi is, abban is kisüthető, nagyon mutatós, másodszor már abban készült el.:-)))  (akkor nem volt szószos hús) Lehet még a kuglóf formájú muffinsütőben is készíteni. Egyszerre hat db sül ki, kétszer-háromszor  hat db biztos lesz ebből a mennyiségből. Nagyon finom magában is , vagy sajttal , vagy a tejszínes csirkemellfilés szósszal is. Nálunk bevált.:-))

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...