r
Nosalty Logó

Retro sajttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Retro sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5433.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, egy csipet sóvalés 3 dkg vajjal, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk (ízlés szerinti zöldfűszereket gyúrhatunk bele).
  2. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát vékony lappá nyújtjuk, és hagyományos tortaformába (esetleg gyümölcstorta formába) tesszük úgy, hogy pereme is legyen.
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük a torta alapot.
  5. Ezalatt 2 dkg vajon üvegesre pároljuk az apóra vágott hagymát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sóval elhabart tojásokat és a reszelt sajtot.
  6. A tojásos-sajtos masszát a félig sűlt tésztába töltjük, végül a tortát készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5486
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredetijét egy régi "szabadidő-könyvben" olvastam. Némi módosítás és felturbózás után a barátaink és a család kedvence lett. Kiváló sör- vagy borkorcsolya; melegen és hidegen is nagyon finom. A tésztát akár előző este is elkészíthetjük, jól el van a hűtőben. Isteni vendégváró, a tésztát jó előre el szoktam készíteni, és lefagyasztom... Ha színesíteni akarom, lilahagymával készítem. A recept akár a végtelenségig variálható; kerülhet bele sonka kocka, bacon csíkok, szárított paradicsom, californiai paprika, kolbász, tejszín, tejföl, különböző sajtok (pl. feta, mozzarella, edami). A só mennyiségére nagyon ügyeljünk (pl. ha sonkát keverünk a tojásos masszába, egyáltalán nem igényel sót)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!