r
Nosalty Logó

Spenótos tortácskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 522 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2089 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 217 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    5589 micro
Összesen 522 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4408.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    3047 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    758 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    10735 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    22356 micro
Összesen 2089 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    2336 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűtőbe tesszük.
  2. Miután lehűlt, kettéosztjuk, és lisztezett felületen egyenként akkora kör alakú lappá nyújtjuk, hogy két kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. (Egy nagyobb, 24 cm átmérőjű formát is használhatunk.)
  3. A tésztára alufóliát terítünk, szárazbabot öntünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütjük. Alufóliával együtt levesszük a babot, és további 10 percig sütjük a tésztát.
  4. A megmosott spenótszárát levágjuk, forró sós vízben 3-4 percig főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük.
  5. A szalonnát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük.
  6. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük.
  7. Az elősütött tésztára rakosgatjuk a szalonnacsíkokat és az előfőzött spenótlevelet.
  8. Ráöntjük a tojásos keveréket, körberakjuk paradicsommal, és megszórjuk juhtúróval.
  9. 25-30 percig sütjük, amíg a töltelék át nem sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4016
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezekkel a mutatós, ízletes tortácskákkal meglephetjük spenótkedvelő vendégeinket, készíthetjük sör- vagy borkorcsolyaként, de magunkat és családtagjainkat is kényeztethetjük vele ebédre, vacsorára kínálva. A torta alapja vajas linzertészta, töltelékében pedig a spenót, a paradicsom, a szalonna, a juhtúró és a tejszínes öntet jól megférnek egymás mellett. A recept a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.

Hozzászólások (4)

Zúza

Kedves Tündér! Minden Quiche-t és Quiche-féleséget nagyon szeretek, ezt is kipróbálom. Indulok spenótért a boltba, a többi hozzávaló kipipálva. :) u.i. Kár, hogy most nem általad készített fotót tettél ide. Csoda, hogy engedte a NoSalty csapat.

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Örülök, hogy tetszik a recept! (A kép és a recept is saját, csak el?ször a Pécsi Borozó, majd a blogom oldalán jelent meg:)

Zúza

Ó, már látom; bocsánat, akkor ez ügyben nem szóltam semmit. El?ször a borozó oldalát néztem meg, nem a blogodat... Pedig nem is szoktam alkoholizálni :) Megel?ztél a mosoly jellel :)

Törölt felhasználó

:))

OEnci

Kedves Tündér, egy dolgot nem értek: miért kell a szárazbab a sütés elején? Mit csinálhatok utána a babbal? Ha nincs juhtúróm, mit javasolsz helyette? Köszi el?re is a választ!

Törölt felhasználó

Kedves Enci!A szárazbabra az el?sütéshez vagy vakra,( vakon ) sütéshez van szükség. ezzel az eljárással a bab lenyomja a tésztát, nem púposodik fel, az el?sütés során egy üreg keletkezik, miután a babot kivesszük. Az így el?sütött tésztát tudjuk megtölteni különféle töltelékekkel. A szárazbabot eltesszük a következ? ilyen sütéshez. (Ez a bab már f?zéshez nem használható, de évekig lehet vakra sütéshez használni.) Juhtúró helyett használhatsz karakteresebb íz? sajtot, esetleg sima tehéntúrót.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek