r
Nosalty Logó

Brokkolipesztós pirítós laskagombachipsszel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Brokkolipesztós pirítós laskagombachipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5791.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    2533 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1337 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4456 micro
Összesen 2077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A laskagomba leveleket sózzuk-borsozzuk és olajon ropogósra pirítjuk. Ez hosszabb ideig tart, mivel először a gombában lévő folyadék távozik, párolog el. Nem szükséges plusz folyadék hozzáadása, elég a gomba saját leve. Ezután kezd el pirulni, ekkor forgassuk folyamatosan.
  2. A brokkolit rózsákra szedjük és aprítóban rizs állagúra daráljuk.
  3. Egy serpenyőben olajon elkezdjük párolni, sózzuk és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kevés folyadékot adunk hozzá és kb. 20 perc alatt készre pároljuk.
  4. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a rizstejszínt és a kecskesajtot, villával összedolgozzuk.
  5. A kenyérszeleteket megpirítjuk, megkenjük a brokkolikrémmel, majd a tetejükre halmozzuk a gombachipset.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 741
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolipesztós pirítós laskagombachipsszel
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...