Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eggs Benedict zsömlével és baconnel

Eggs Benedict zsömlével és baconnel
Eggs Benedict zsömlével és baconnel
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden bizonnyal a világ egyik legfinomabb reggelije...az angol muffint zsemlével, a kanadai bacont pedig sima baconnal pótoltuk, hogy gyorsabb legyen nektek! :)

hozzávalók / 2 adag

Az alaphoz

A tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Az alaphoz

  1. A baconszel4eteket kettévágjuk, majd serpenyőben, kis lángon roppanósra pirítjuk mindkét oldalukat. papírtörlőre szedjük.
  2. A visszamaradt zsírban roppanósra sütjük a félbe vágott zsemlék vágott oldalát, félretesszük.

A tojáshoz

  1. A tojásokat gyöngyöző vízbe tesszük, úgy, hogy egy mély merőkanálba ütjük.
  2. 3 percig főzzük, félidőben egy villával kicsit megpiszkáljuk a zsemle és a kanál között, hogy eltávolításkor ne ragadjon le. ha kész, félretesszük (de ezt érdemes akkor elkezdeni, mikor a hollandi mártás már kész)

A hollandi mártáshoz

  1. A vajat megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön.
  2. Egy fazékban vizet forralunk, majd ha gyöngyözik a víz, beleállítunk egy kisebb lábast, és beletesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk az 1 ek vizet, majd kézi mixerrel, folyamatosan kb. 3-5 percig dolgozunk rajta a gőz felett, míg a tojás szép vastag nem lesz. Ne csináljuk lobogó víz felett, és a tojásos fazék feneke ne érjen vele a vizesbe, mert a tojás kiacspódik, és rántottánk lesz!
  3. Ha kész, félretesszük, és szintén a kézi mixer segítségével, nagyon lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat (olyan lassan adjuk hozzá, mintha majonézt csinálnánk).
  4. Ha kész, beletesszük a citrom levét, sós, borsot, és kész is vagyunk.
  5. A szalonnás zsömlére ráhelyezzük a posírozott tojásokat, és vastagon meglocsoljuk a hollandi mártással. Azonnal fogyasztjuk!
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Benedikt tojás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

880
zsemle 2 db
bacon 3 szelet
tojás 4 db
tojássárgája 4 db
víz 1 ek
vaj 10 dkg
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint