r
Nosalty Logó

Brazil csirkés rizs

Fruba
Brazil csirkés rizs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

500
Kalória
29.6g
Fehérje
69.5g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
231.7g
Víz
71.1g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4568.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1390.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1277 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    367 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9568 micro
Összesen 2996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. Vöröshagymánkat vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon keveréssel pirítsuk szép üvegesre. Közben vágjuk fel a megmosott csirkemellet kis kockákra. Végig kis lángon főzzünk mindent!
  2. Kb. 10 perc eltelte után adjuk hozzá a húst a hagymához és az összenyomott fokhagymát. Kevergessük, várjunk, amíg a csirkemell szépen kifehéredik, majd ízlés szerint fűszerezzük. Adjuk hozzá a vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig.
  3. Kis lábasba rakjunk kevés margarint és adjuk hozzá a kukoricát. Lassú tűz felett pirítsuk 10 percig. Kukoricával egyidőben a borsót is feltesszük főni másik lábasban, neki is 10 perc szükséges. Negyedik lábasunkban forró, sózott vízben főzzük ki a rizst.
  4. Apróra kockázott Jalapeno paprikát adjuk hozzá a húshoz. A borsóról öntsük le a vizet, majd 5 percre adjuk hozzá és keverjük el a kukoricával. Végül adjuk hozzá a húshoz.
  5. Amikor a rizs elkészült, keverjük össze a zöldséges hússal, fedő alatt 5 perc alatt készre pároljuk és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Kevésbé zsíros ételt szerettünk volna készíteni barna rizzsel, de mivel nem volt itthon, ezért sajnos konyhakész, tasakos rizzsel helyettesítettük. Így is kiváló lett :) Nevét színei ihlették.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...