r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves 3.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zellerkrémleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 517 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 129 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 517 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.
  2. Egy edényben felfőzzük a levest, a burgonya- és zellerkockákat beletesszük, lefedve 20 percig főzzük.
  3. A levest pürésítjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt hozzáadjuk, még egyszer mixeljük, majd felfőzzük.
  4. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24450
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 01.

Ajánló

Pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy gyors és ízletes leves.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Egy kérdés miért érdekes a képen a zellerkrémleves állaga? 3.A levest pürésítjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt hozzáadjuk, még egyszer mixeljük, majd felf?zzük. -> sztem fontos hozzá tenni hogy amikor lekutteroltuk, utána h?kiegyenlitéssel kell felf?zni a tejszinnel ujra , utána lesz krémes, ha egyb?l tesszük bele, akkor kicsapodik rajta a tejszín... saját tapasztalat ! :)

Glaser

Evek ota fözök tejszinnel es meg sosem csapodott ki. De amint Gargoyle irta rendes tejszint kell hasznalni.

z1

...és, ha nem muszáj, akkor nem petrezselyemzölddel, hanem apróra vágott zeller zölddel díszítjük. Annak zeller íze van, ellentétben a petrezselyemmel.

P.

Én is petrezselyemmel szórnám meg. Egyszer?en azért, mert sokkal finomabb úgy. Egy ilyen levesnek nem az a lényege, hogy töményben nyomd a zellert, hanem, hogy finomítsd az ízeket a végén esetleg olyat tégy rá, ami kontrasztot ad. A zellerzöld nem sok kontrasztot fog adni a zellerlevessel. Úgy is mondhatnám: unalmas.

P.

Kedves Szakács! Ha rendes tejszínt használsz, olyat, amilyennek egy tejszínnek lenni kell, sosem fog kicsapódni. Nyugodtan bele lehet önteni a levesbe. Az a tejszín, ami kicsapódik, meg aminek h?kiegyenlítés kell, nem tejszín. Aki meg ilyet használ, az inkább ne írjon butaságot másoknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek