r
Nosalty Logó

Bőségtál csirkével és sertéssel

Jolán
Bőségtál csirkével és sertéssel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1120
Kalória
65.9g
Fehérje
17.7g
Szénhidrát
86.9g
Zsír
309.6g
Víz
299.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    395.2 g

Zsír

  • Összesen
    521.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11656.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    532 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    4434 mg
  • Nátrium
    5250 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1857.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 6722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Fűszereket egy nagyobb tálkában alaposan összekeverjük.
  2. Előkészítjük a húsokat a pácoláshoz: A megmosott tarját és a tisztított csirkecombot külön tálba tesszük, majd kettévesszük a bekevert fűszert, és a külön tálakba jól bemasszírozzuk a fűszerekkel a húsokat. (Kicsit megszórhatjuk még őket sóval is, ki hogy szereti.)
  3. 2 db nagyméretű sütőfóliát veszünk elő és a nagyméretű tepsinket. Külön sütőzacskóba szépen elrendezve berakjuk a húsokat úgy, hogy ne egymás hegyén-hátán legyenek. Én úgy csináltam, hogy már eleve a tepsin volt a zacskó, és úgy helyezgettem be a husikat. A zacskókat lezárjuk, 1-2 lyukat csinálunk fogpiszkálóval a zacskó felső felületén, és már be is tehetjük őket az előmelegített sütőbe kb. 180 fokra úgy 1-1,5 órára. Kb. 1 óra letelte után látható, hogy szépen pirulnak. Ha így van, kivesszük a sütőből a tepsit, és vigyázva szétbontjuk úgy, hogy a finom lé ki ne folyjon, de a husik szépen pirulhassanak. Ekkor a sütőt már tehetjük grill fokozatra. 5-6 perc múltán megnézzük, nehogy lekapjon. Ha szépen megpirult, készek a sültek!
  4. Amíg a husik sülnek, nekiláthatunk a panírozásnak. A fél csirkemelleket nagyon éles késsel szétvágva szétterítjük. (Akár a hentest is meg lehet kérni rá.) Sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk 2 szelet bacont és 1 szelet sajtot. Óvatosan feltekerjük, és hústűvel rögzítjük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a panírozás: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Végül a forró olajban kisütjük.
  5. Elkészültek a húsok! Kiszedjük nagyon-nagyon óvatosan a sülteket egy tálba. Maradt a zacskóban a fantasztikus szaft, nehogy kidobjuk! Egy kisebb lábosba tegyünk kevés olajat, melegítsük, majd 1-1,5 ek lisztet szórjunk rá, kicsit pirítsuk, majd jöhet a szaft. Felfőzzük, kóstolgatjuk, tehetünk bele mustárt, 1 kk-t vagy 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Tehetünk 1 jó nagy ek tejfölt is. Homogenizáljuk, és mártásos tálba öntjük. Nagyon finom, és kb. 5 perc alatt kész:-)
  6. A tisztított gombát (nekem ez 5 nagy gomba volt) kicsit besózzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd ugyanúgy panírozzuk, mint a húst. Jöhet a sütés. A töltött melleket nagyon lassan érdemes sütni, kb. oldalanként 5-6 percet is adhatunk, hiszen elég vaskos. A gombát is lassú tűzön sütöttem, hiszen nem főztem elő, nekem ez így jobban bejött, mint az előfőzött gomba panírozása.
  7. Minden elkészült! Veszünk egy jó nagy tálat! Teszünk pár salátalevelet a tál szélére, és elkezdjük felpakolni a húsokat szépen elrendezve. A töltött melleket érdemes ferdén kettévágni (eltávolítva a hústűket). Kicsit még díszítjük. amink otthon van, azzal, pl. paprika, paradicsom, uborka. Majd bezsebeljük az elismerő tekinteteket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Miután mi nyáron nem tudunk elmenni pihenni, így ezt télen szoktuk megtenni. Legutóbb Tiszaugon voltunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat. És a kaja... hát az frenetikus volt. Fantasztikus 2 személyes tálakat ettünk, teljesen készek voltunk.:-) Férjecském meg is jegyezte: hát ezt szeretné otthon. Nos, mondtam, szerintem no problem, simán kivitelezhetem. Nézelődtem a neten bőségtál címen, hát mit mondjak, nem találtam semmit. Nem mintha nem tudná az ember lánya elkészíteni ezt a "csodatálat", de azért jó látni és olvasni, hogyan is készül! Mondanom sem kell, a pasik álla kissé leesett, amikor meglátták a tálat. Azt hiszem, a fénykép sem adja vissza igazán, és miután nagyon szuper henteshez járok, ezért a húsmennyiségért, kövezzetek meg, de nem fizettem többet, mint 3500,-Ft-ot! Ez a tál szülinapomra készült, és az előállítása sem volt egy nagy kaland. Nos én ezt próbálom Veletek megosztani, mármint az elkészítési fázisokat. Szerintem ebben van a "profiság" :-) Szerintem, ha ezt a tálacskát összedobjátok egy szülinapra, vagy más jeles ünnepre, le fognak hidalni.:-)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek