r
Nosalty Logó

Rántott hús fóliában sült újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Rántott hús fóliában sült újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

krumpli

Összesen 1182 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

krumpli

Összesen 4725 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

krumpli

Összesen 134 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 1182 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    328 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8535 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    3931 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    1629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3628 micro
Összesen 4725 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

hús

krumpli

Elkészítés

hús

  1. Megtisztítjuk, átmossuk és szeletekre vágjuk a csirkemellfilét, majd egy picit kiklopfoljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Közben felforrósítjuk az olajat.
  2. A húsokat egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd a forró olajban mindkét oldalát átsütjük (szelet mérettől, vastagságtól függ, de kb. 20 perc).

krumpli

  1. Kicsit megkaparjuk a burgonyák héját, vagy kefével átdörgöljük, ezután alaposan megmossuk, és konyharuhán hagyjuk száradni.
  2. A tejfölbe belekeverjük a megtisztított, megmosott és apróra vágott fokhagymát, rozmaringot, a petrezselyem 2/3 részét, sót, őrölt színes borsot és chilit, alaposan összekeverjük.
  3. A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és alufóliából a burgonyák méretének megfelelően alufólia-darabokat tépünk le.
  4. A burgonyákat beirdaljuk néhány helyen (sülés közben picit szét fog nyílni, és belecsorog a fűszeres tejföl). Ezután mindegyik burgonya közepére teszünk kb. 1 teáskanálnyi fűszeres tejfölt, és lazán becsomagoljuk (a tejfölös részre ne nyomjuk rá a fóliát).
  5. Kb. 45-60 perc alatt készre sütjük a burgonyát, a maradék petrezselyemzölddel, szükség esetén picit sózva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 603
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rántott hús fóliában sült újburgonyával
Pancsika 101 recept

Néha jó nosztalgiázni, így vasárnaponként "klasszikus" rántott húst készítek, melyet most egy saját recept alapján készült, fűszeres fóliás burgonyával bolondítottam meg.

Hozzászólások

Hozzávalók

hús

krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.