r
Nosalty Logó

Rántott hús fóliában sült újburgonyával

Pancsika
Rántott hús fóliában sült újburgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús

krumpli

1182
Kalória
82g
Fehérje
130.7g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
517.3g
Víz
392g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

krumpli

Összesen 1182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

krumpli

Összesen 4725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

krumpli

Összesen 134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    517.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 1182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    328 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8535 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    3931 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    522.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2069.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    1629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3628 micro
Összesen 4725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

hús

  1. Megtisztítjuk, átmossuk és szeletekre vágjuk a csirkemellfilét, majd egy picit kiklopfoljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Közben felforrósítjuk az olajat.
  2. A húsokat egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd a forró olajban mindkét oldalát átsütjük (szelet mérettől, vastagságtól függ, de kb. 20 perc).

krumpli

  1. Kicsit megkaparjuk a burgonyák héját, vagy kefével átdörgöljük, ezután alaposan megmossuk, és konyharuhán hagyjuk száradni.
  2. A tejfölbe belekeverjük a megtisztított, megmosott és apróra vágott fokhagymát, rozmaringot, a petrezselyem 2/3 részét, sót, őrölt színes borsot és chilit, alaposan összekeverjük.
  3. A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és alufóliából a burgonyák méretének megfelelően alufólia-darabokat tépünk le.
  4. A burgonyákat beirdaljuk néhány helyen (sülés közben picit szét fog nyílni, és belecsorog a fűszeres tejföl). Ezután mindegyik burgonya közepére teszünk kb. 1 teáskanálnyi fűszeres tejfölt, és lazán becsomagoljuk (a tejfölös részre ne nyomjuk rá a fóliát).
  5. Kb. 45-60 perc alatt készre sütjük a burgonyát, a maradék petrezselyemzölddel, szükség esetén picit sózva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Néha jó nosztalgiázni, így vasárnaponként "klasszikus" rántott húst készítek, melyet most egy saját recept alapján készült, fűszeres fóliás burgonyával bolondítottam meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek