Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült töltött krinolin

Sült töltött krinolin
Sült töltött krinolin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű, laktató, csinos,  nagyon finom......ötlet reggelire, vacsorára, ha időhiányban szenvedünk, akár ebédre is lehet készíteni......a mennyiség attól függ, hány személyre készül, esetleg másnapra is szeretnénk-e belőle tartalékolni, mert melegítve is ugyanolyan finom, mint frissen.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyérrel, zsömlével (ízlés, szokás dolga), szeletelt zöldségekkel (esetleg, ha maradt ki a felszeletelt, előkészített zöldségekből, akkor itt azt is felhasználjuk) tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is összekészítünk minden hozzávalót, hogy kéznél legyenek (a zöldségeket feldaraboljuk, felszeleteljük), s csak összeállítani kelljen.
  2. A krinolint vagy szafaládét bevágjuk, majd picit szétnyitva az oldala felé is, mindkét irányban, hogy "pakolni" lehessen bele.
  3. Mustárral, ketchuppal "meglocsoljuk" a vágott mélyedéseket, nyomunk csemege gulyáskrémet is rá, ezután a felszeletelt, felaprított zöldségekkel (paprika, paradicsom, újhagyma, de jó a sima lila vagy vöröshagyma is, ha fér még bele, kígyóuborka) jól megtömjük a mélyedéseket.
  4. Kevés olajjal az alján lévő hőálló tepsibe, jénai edénybe tesszük - amelyben kényelmesen elférnek -, ott picit sózzuk és - ízlés szerinti - fűszerkeverékkel, borssal még ízesítjük.
  5. Így tesszük be a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 20-25 percig sütjük, majd kivesszük, s mindegyikre sajtszeleteket teszünk (én most csak trappista sajtot tettem, de szoktam vegyesen füstölttel vegyíteni, s van, hogy lereszelem őket).
  6. Visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel sütjük tovább, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére, színt kap az egész "cucc". Ha marad ki a felszeletelt zöldségekből, azt elfogyasztjuk a kész étel mellé.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 728
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött szafaládé, magyaros töltött krinolin

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2019-07-30 10:05

Ez érdekes recept. A szétvágott krinolin közé alig fér a nyers zöldségekből, 150 fokon még 25 perc alatt sem sülnek puhára. Talán a sajt megmentheti valamennyire, de véleményem szerint ez az étel kevesek tetszését fogja elnyerni. Nincs is más hozzászólás, nem véletlenül.

szakácsjani21
szakácsjani21 Wed, 2019-08-21 11:51

Eszembe sem jut beleszólni a cicaharcba...De SZERINTEM a zöldség nem jó úgy ha szanaszét van főzve vagy sütve, annak semmi értelme, ugye nyersen is megesszük a zöldségeket plusz ugye a krinolin, virsli, szafaládétól sem lesz semmi bajod ha nem szétfőzve eszed meg. Ellenben ha hülyére sütöd akkor valószínűleg tényleg szétfog esni mint a ...

vojsz
vojsz Thu, 2019-08-08 13:52

Szia Finimini!
Véletlenül futottam bele keresgélés közben a receptbe és a hozzászólásokat olvasva nagyon meglepődtem a recept gazdájának válaszán. Nehogy fantáziátlannak vagy ügyetlennek érezd magad! Megpróbálok segíteni neked, a receptet feltöltő szakács helyett. Ha a krinolint a homorúbb oldalán mélyen bevágod és mindkét végénél bemetszed egy kicsit, jobban szétnyílik, szétterül és a sok zöldség belefér, meg ráfér. Csakis ezért regisztráltam, hogy ezt megírjam, ha már valakinek segítségadás helyett a nosaltys receptkeresgélők leszólása jutott eszébe. :(((( Úgy látszik, hogy a receptet feltöltő szakács gundel séfek számára publikál, vagy magáról képzel sokat.
Üdv

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2019-08-08 20:23

Hali, kedveském!
Én csak az illető stílusában válaszoltam, nem igazán kíváncsiskodott, kérdezett! Úgy tűnik, stilisztikai problémáid vannak! Ezért, kár volt regisztrálnod! Már csak azért is, mert rosszul "segítettél" az illetőnek! Ha így próbálkozna vele, ahogyan leírtad - a homorúbb oldalán vágná be, szegénykémnek eldőlnének! :D Legalább jót írtál volna neki, bár, az írásából az kiderül, ami a tiédből is, hogy csak a leszólás miatt írtatok ide, s még nektek áll feljebb, ha ugyanolyan stílusban kapjátok a választ!

Fizetnek ezért nektek vagy tényleg...…?!
Csá!

vojsz
vojsz Sat, 2019-08-10 17:35

Bocs, neked ki osztott lapot? Nem neked válaszoltam. Kivéve most. A NS oldalát megjelenése óta figyelem, sok nagyszerű ételt főztem, amiknek a receptjét itt találtam. Az évek alatt sok értelmes, segítőszándékú hozzászólást olvastam, no meg bunkó megjegyzéseket, hozzászólásokat, amit a Szerkesztők moderáltak. Te viszont mindegyiket felülmúlod a cinizmusoddal. Csípőből visszatüzelsz sértő módon annak, aki egy kicsit is negatív kritikát ír. Sajnos többször belefutottam a saját recepted, ill. mások receptje alá írt minősíthetetlen válaszodba, cinikus, vigyorgó szmájlikkal tűzdelt megjegyzéseidbe. Kiderült, hogy addig vagy finom és nőies, ameddig az egekig magasztalnak. A NS szerkesztősége is felismerte ezt és most Téged nyomnak a facebookon. Követem az oldalt, és látom. Igazuk van, legalább nem fikázod őket. Most bezzeg nem replikázol a sztárolásról (szereposztó díványokról). Engem ezért nem fizet senki, de felháborítónak érzem, hogy valakit csak úgy fantáziátlannak, ügyetlennek ítélj meg, mert kezdő a főzésben, vagy nincs akkora tehetsége, mint Neked. Az a baj, hogy a kezdetekkor rosszul indítottál. Az írásaid ott maradtak és maradnak a profilod és a receptjeid alatt. Kár… Bizonyára a hozzászólásomra is érkezik majd egy jól megfogalmazott csípős válasz vigyorgó szmájlikkal és ez is itt fog maradni (sajnos) a recepted alatt mementónak. :(( Én részemről nem kívánok többet ezzel foglalkozni.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2019-08-17 18:10

Bocs, de ez az én receptem, s ami ideíródik, az rám is tartozik! Nem állok le vitázni most veled, semmi kedvem hozzá, persze reagálok azért! :) Először is, nagyon fura, hogy épp ezt a receptemet találtad meg - csak nem a NS embere vagy? :) Örülök azért, hogy ennyire felkeltettem az érdeklődésedet, "kiolvastál" rendesen! :) Gondolom, ha figyelted az itt történteket, akkor azt is megfigyelted, kik voltak - azért még most is azok - a kivételezett "szakácsok", mennyi igazságtalanság, nem tiszta "dolgok" történtek, történnek itt! Persze, lehet, csak nézel, de nem látsz, illetve nem akarod látni!!! Tegyél már fel recepteket, klassz fotókkal, tuti, érthető, részletes leírással, szívesen megnézném! :) Már egyszer leírtam, úgy reagálok, ahogyan nekem írnak, abban a stílusban - nem tudom, ez nem érthető???? Egy dologban igazad van, de azt - nyilván - nem árulom el, miben!!! Részemről itt vége a veled folytatott "eszmecserének"! Neked is minden jót! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2019-07-31 07:15

Ez nem érdekes, hanem finom recept! Bizony, ha ügyesen végzed el a bevágásokat, sok "cucc" belefér, csak...szerintem, a fantáziád kevés ehhez, s az ügyességed :)....a nyers zöldségeknek nem is kell péppé főniük - az lenne csak igazán gáz -, az ízüket kell kiadniuk, amit ki is adnak :)....nos, hogy kinek a tetszését nyeri el....aki nem tudja elképzelni összeállításban, ízben....arról én nem tehetek, az már az Ő baja :), s na bumm, nem készíti el :).....az viszont tuti, hogy ez így működik, s isteni finom! Szkeptikusak, fantáziátlanok kíméljenek és ne is fogjanak hozzá! Mellesleg, el kell olvasni alaposan a leírtakat!!! ------- NINCS MIT MEGMENTENI (a sajttal)!!!! :D

785
krinolin 60 dkg
mustár 2 ek
ketchup 2 ek
gulyáskrém 2 ek
trappista sajt 25 dkg
paradicsom 2 közepes db
paprika 2 közepes db
újhagyma 4 db
kígyóuborka 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl