Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
80 perc / előkészület: 45 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a levesenek a levesbetét  a különlegessége. Attól a nyírségi hölgytől tanultam, akitől az édeskáposztából készülő töltött káposztát.
Nagyon-nagyon ízletes ez a szalonnazsíron fonnyasztott, paprikás hagymával töltött masnicska, sokfajta levesbe jól passzol. Még akár egy üres csontlevest is egymaga feldob.


hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

ajánlat

Megint egy tartalmas téli leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára.
  2. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit.
  3. Kevés vízzel félpuhára pároljuk.
  4. Felöntjük, ne legyen nagyon híg!
  5. Adjuk a leveskockákat, fűszerezünk.
  6. Adjuk a kelkáposztát, majd a tésztát.
  7. Amikor a tészta is kifőtt, adjuk a karikára vágott virslit, még egyet forr, tálalunk.
A levesbetét készítése:
  1. Amíg a répa és a krumpli párolódik a másik ek olajon kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
  2. Üvegesre pároljuk a másik fej apróra vágott hagymát.
  3. A sós, darált paprikakrémmel elkeverjük, hűlni hagyjuk.
  4. 2 dl lisztből 1 tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk.
  5. Nagyon vékonyra nyújtjuk.
  6. A paprikás hagymával kenjük a tésztát.
  7. A szélét 1 cm szélesen visszahajtjuk, a hajtás mellett végigvágjuk, és ebből a visszahajtott szalagból masnicskákat kötünk.
  8. A masnik után elvágjuk a tésztát, újabb masnit kötünk, megint vágunk.
  9. Ha elfogy a szalag megint visszahajtunk, vágunk, csomózunk, vágunk, és így tovább − macerásabb leírni, mint megcsinálni!
  10. A csomócskákat a munkalap lisztezett részére gyűjtjük, időnként lisztet szórunk rá, hogy össze ne tapadjanak.
  11. Amikor az összes tésztából csomócskákat formáztunk a leveszöldségek is puhák már, a leveshez adjuk a tésztát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 380
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2010-03-23 15:45

Sziasztok!
Megcsináltam, de a tésztával kicsit meggyűlt a bajom...vizet kellett tennem hozzá 2x, mert egyszer nem állt össze, másodszorra meg azért, mert nem lehetett elnyújtani. De ezt leküzdve (fő a lelemény, valószínű nem kellett volna cseppre gondosan kimérni a lisztet..:)) nagyon finom lett. Köszönet a receptért!!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Tue, 2010-03-23 17:40

Örülök, hogy végül finom lett, Osztriga! Nem olyan nagy tragédia, ha vizet kellett tenned a tésztához, sok recept írja is, lisztje válogatja.
üdv: Ildikó

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-03-22 21:18

Áááá, éhes vagyok, most kérek ebből egy adagot! :-)

527
kelkáposzta 50 dkg
sárgarépa 25 dkg
burgonya 25 dkg
virsli 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
leveskocka 2 db
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
köménymag 1 kávéskanál
finomliszt 1 bögre
tojás 1 db
mangalica szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paprikakrém 1 ek