r
Nosalty Logó

Borscs 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borscs 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    892 micro
  • β-karotin
    2183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5352 micro
  • β-karotin
    13101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11507 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 1943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    491 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a csontot felteszem 1,5 l hideg vízbe főni, sózom, babérlevelet és fekete borsot teszek hozzá. Lassan forralom, puhára fözöm.
  2. A céklát ( nyerset ) meghámozom, és vékony csíkokra vágom. Felforrósítok 2 ek sertészsírt, ráteszem a céklát, hozzáadom a cukrot és a paradicsom pürét, citrom lével ízesítem, sózom. Fedő alatt puhára párolom.
  3. Egy nagyobb edényben ( kb 3 - 4 literes ) a maradék zsíron megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a répaféléket, pár percig együtt pirítom. Rádobom a kockákra vágott káposztát, ízlés szerint sózom, borsozom, lassú tűzon saját levében puhára párolom.
  4. Végül hozzáadom a párolt céklát levével együtt, a húst és a gombát, felforralom.
  5. A tejfölbe kanalazom a lisztel, jól elkeverem és a leveshez adom, jól összeforralom, citromlével savanyítom. Megszórom metéllö hagymával ( hagymaszárral ) petrezselye zöldel, csillivel.
  6. Tejfelt lehet hozzá adni, de nem muszáj, mert benne van!
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25794
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 12.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az eredeti ízeket, a sok zöldséget, valami jót! Előtte egy vodka vagy szilvapálinka nagyon jól esik! Hozzá szokott a párom sütni sós lepényt, és fehér borocskával le kell öblíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valaha nagyon régen ettem egy oroszországi (Szovjeunió-beli) gyakorlatom során, s nagyon ízlett, így a receptet elkértem egy kollégámtol, aki ukrán.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...