Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borscs 3.

Borscs 3.
Borscs 3.
125 perc / előkészület: 35 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valaha nagyon régen ettem egy oroszországi (Szovjeunió-beli) gyakorlatom során, s nagyon ízlett, így a receptet elkértem egy kollégámtol, aki ukrán.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az eredeti ízeket, a sok zöldséget, valami jót!
Előtte egy vodka vagy szilvapálinka nagyon jól esik!
Hozzá szokott a párom sütni sós lepényt, és fehér borocskával le kell öblíteni.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a csontot felteszem 1,5 l hideg vízbe főni, sózom, babérlevelet és fekete borsot teszek hozzá. Lassan forralom, puhára fözöm.
  2. A céklát ( nyerset ) meghámozom, és vékony csíkokra vágom. Felforrósítok 2 ek sertészsírt, ráteszem a céklát, hozzáadom a cukrot és a paradicsom pürét, citrom lével ízesítem, sózom. Fedő alatt puhára párolom.
  3. Egy nagyobb edényben ( kb 3 - 4 literes ) a maradék zsíron megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a répaféléket, pár percig együtt pirítom. Rádobom a kockákra vágott káposztát, ízlés szerint sózom, borsozom, lassú tűzon saját levében puhára párolom.
  4. Végül hozzáadom a párolt céklát levével együtt, a húst és a gombát, felforralom.
  5. A tejfölbe kanalazom a lisztel, jól elkeverem és a leveshez adom, jól összeforralom, citromlével savanyítom. Megszórom metéllö hagymával ( hagymaszárral ) petrezselye zöldel, csillivel.
  6. Tejfelt lehet hozzá adni, de nem muszáj, mert benne van!
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 551
elküldve: 6
receptkönyvben: 150
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iminkooo

Mióta szakács: 2010.08.21.
13 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
fogás: leves
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ukrán céklaleves, sokzöldséges ukrán céklaleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Sat, 2012-01-14 10:12

Kedves Kiccs, köszönöm a visszajelzést, csak kipróbált és nem egyszer elkészített étel receptjét osztom meg, nem vagyok profi, csak szeretem a finomat, hasamat és a sokszínű ételt, tessék kipróbálni a többit is...
további jó főzőcskézést....
Imre

kiccs
kiccs Fri, 2012-01-13 19:44

Kedves Iminkooo!
Kipróbáltam a leves receptedet. Nagyon-nagyon finom leves kerekedett ki belőle! Köszönjük!
Jó egészséget kívánok: kiccs.

320
cékla 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
káposzta 30 dkg
marhahús 30 dkg
marhacsont 50 dkg
babérlevél 1 db
snidling 0 ízlés szerint
mangalica zsír 4 ek
cukor 1 ek
sűrített paradicsom 4 dkg
citromlé 2 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fekete bors 4 szem
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
gomba 3 kis db