Bőrös malacoldalas savanyú káposztával
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A malacoldalashoz
-
12g fűszersó0 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g süldő malac288 kcal
-
83g savanyú káposzta16 kcal
-
117g burgonya67 kcal
A tálaláshoz
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A malacoldalashoz
-
74g fűszersó0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
0 kcal
-
21g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
1500g süldő malac1726 kcal
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
700g burgonya404 kcal
A tálaláshoz
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A malacoldalashoz
-
2.1g fűszersó0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
41.8g süldő malac48 kcal
-
13.9g savanyú káposzta3 kcal
-
19.5g burgonya11 kcal
A tálaláshoz
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7465 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 7058 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 337 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 711 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 784 micro
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 242.2 g
Zsír
-
Összesen 137.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44790.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 869 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 42351 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 2022.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 548 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 4268 micro
-
β-crypt 991 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4705 micro
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 1180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Hozzávalók
A malacoldalashoz
-
4 ek fűszerpaprika
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
50 dkg savanyú káposzta
A tálaláshoz
Elkészítés
A malacoldalashoz
- Minden hozzávalót kikészítünk az asztalra. A malac bőrös részét szőrtelenítjük, ha a boltban mégis olyat sikerült vásárolni (epilálás), csont mentén szépen felszeleteljük bőröstől.
- Egy tálban a hagymákat és fűszereket összekeverjük, az oldalas szeleteket belekeverjük.
- A hús negyedét az egyik zacskó aljába tesszük, rárakjuk a káposzta felét, rárakjuk a burgonya felét, majd a hús második negyed részét. A zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük.
- Ugyanezen módon készítjük el a másik sütőzacskót is: hús, savanyú káposzta, burgonya, hús és lezárjuk.
- A zacskókat tepsibe téve, a zacskók tetejét fogpiszkálóval 8-10 helyen beszúrjuk.
- Sütőben megsütjük (gáztűzhelytől függ!!).
- A zacskóból kivéve tálaljuk a húsokat, káposztát és burgonyát egy tálon, kínáljunk hozzá tejfölt és friss kenyeret.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 95 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 19701
- Feltöltés dátuma: 2012. január 05.
Ajánló
Feltétlen próbáljuk ki, nagyon finom, kellemesen átveszi az ízeket (hús, káposzta, burgonya), puha és omlós, gyorsan kész van, és nincs vele sok baj, elfogyasztás után könnyű a mosogatás. :-) Kínáljunk hozzá esetleg friss kenyeret, tejfölt, finom bort.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szilveszterre a sertéscsülök vacsorára lett felkonferálva ,a családnak : (Marcsiséftől lett kinézve!), -de a bőrös malacoldalast a boltban meglátva nem bírtam otthagyni, ezért ez az étel ebédre készült el. Szerencsére volt segítségem a konyhai munkálatokban: a lányom. :-) Szilveszteri ebéd: sütőzacskóban készült, nagyon kellemessé és gyorssá tette az elkészítés menetét ,(sok más ételt tudtam még készíteni mellette, majonézes burgonyasaláta, lencsefőzelék előkészületei, sőt sütés nélküli sütiket is készítettünk ), azonkívül így nagyon finom lett: az egyben párolás-sütés! A bizonyítéka, hogy elfogyott ebédre, ízlett a vendégeinknek is. :-)