r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Katharosz konyhájából

Katharosz
Bolognai spagetti Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

683
Kalória
37.9g
Fehérje
74.9g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
259.5g
Víz
93.5g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17309 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12281.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    1708 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    3082 mg
  • Nátrium
    6409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    449.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1343 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    5458 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    103853 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4244 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon rövid ideig párolni kezdjük egy csipet sóval a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, zellert, és együtt pirítjuk tovább.
  2. A megpárolt zöldséges hagymához adjuk a darált húst, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, kicsit együtt kevergetve pároljuk, majd mehet bele a paradicsom szósz.
  3. Jól átforgatjuk, hozzáadjuk a morzsolt leveskockát, ízlés szerint fűszerezzük. Végül sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a cukrot, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ezután lefedve, néha megkeverve szószos állagúra főzzük.
  4. Ha nagyon elfőné a levét, kevés vizet adunk hozzá! Közben ellenőrizzük az ízét, szükség szerint után ízesítjük, és olívaolajjal finomítjuk.
  5. A spagettit enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és a közben elkészült mártással, valamint a reszelt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 120 p

Kezdő háziasszonyként anno az elsők között volt, amit megtanultam, elmondani sem tudom, hogy az elmúlt évek alatt hányszor készítettem már el.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek