Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai spagetti Katharosz konyhájából

Bolognai spagetti Katharosz konyhájából
Bolognai spagetti Katharosz konyhájából
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszonyként anno az elsők között volt, amit megtanultam, elmondani sem tudom, hogy az elmúlt évek alatt hányszor készítettem már el.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon rövid ideig párolni kezdjük egy csipet sóval a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, zellert, és együtt pirítjuk tovább.
  2. A megpárolt zöldséges hagymához adjuk a darált húst, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, kicsit együtt kevergetve pároljuk, majd mehet bele a paradicsom szósz.
  3. Jól átforgatjuk, hozzáadjuk a morzsolt leveskockát, ízlés szerint fűszerezzük. Végül sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a cukrot, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ezután lefedve, néha megkeverve szószos állagúra főzzük.
  4. Ha nagyon elfőné a levét, kevés vizet adunk hozzá! Közben ellenőrizzük az ízét, szükség szerint után ízesítjük, és olívaolajjal finomítjuk.
  5. A spagettit enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és a közben elkészült mártással, valamint a reszelt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 1 858
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2020-05-04 22:26

T. Szerkesztő!
Nem értem miért változtatták át a receptem nevét, nálam ez a Milánói spagetti amit több mint 30 éve készítek!
Kérném szíveskedjen visszaállítani az általam beírt nevet, a bolognai nálam nem így készül!
Üdv:
Katharosz

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2020-05-05 13:15

Kedves Katharosz!

A milánói szósz általában sonkával és gombával készült paradicsomszószt takar. Mutatunk néhány példát:
https://www.nosalty.hu/recept/retro-milanoi-makaroni
https://www.nosalty.hu/recept/milanoi-makaroni-dacota-konyhajabol
https://www.nosalty.hu/recept/olcso-milanoi-makaroni
https://www.nosalty.hu/recept/minaloi-borju
Ön egy klasszikusnak mondható bolognai ragut készített, darált hússal, zellerrel és répával. (https://www.nosalty.hu/recept/bolognai-ragu) Ezért bátorkodtunk módosítani a címet.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2020-05-07 21:53

Igen én is tudom, hogy gombával készül, de az utóbbi időben elhagytam belőle, mivel sajnos a családom nem minden tagja bírja.
Üdv, Kati

684
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
konzerv paradicsom 24 dkg
paradicsomszósz 70 dkg
sárgarépa 1 kis db
zeller 5 dkg
olívaolaj 4 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
spagetti tészta 50 dkg
sajt 20 dkg