Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai spagetti 9.

Bolognai spagetti 9.
Bolognai spagetti 9.
58 perc / előkészület: 10 perc főzés: 48 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mamám bolognai spagetti receptje... magáért beszél :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy jó kis kiadós szombati vagy vasárnapi ebédhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a hagymát pirítsuk meg, ezután toljuk félre a lábasban, és a húst süssük addig az olajban, ameddig sehol sem lesz rózsaszín, hanem inkább szürkés lesz.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és oregánóval, a fokhagymát meg préseljük bele.
  3. Némi kavargatás mellet hagyjuk rotyogni 40 percet.
  4. Még mielőtt kész lenne, tegyük fel a spagettit főni bő olajos, sós vízben
  5. Mikor kész szórjuk le sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 512
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti 'husiszósszal', paradicsomos-darált húsos olasz tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzska82
zsuzska82 Tue, 2012-10-16 12:33

3 fej fokhagyma az rengeteg, szerintem is 3 GEREZD akar lenni. :)

bildóka
bildóka Wed, 2011-10-26 12:19

Szia DrAnthony
A második hozzászólás érkezett válaszként még anno ahol azt írja " Nem nem sok, mármint miért lenne?
Szerintem rengeteg, no de ízlések és pofonok.

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Thu, 2011-06-23 14:58

 Értem, :) hát azután hogy a húst már mindenütt eléggé megpirítottam , azután hagyom rotyogni ,

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Wed, 2011-06-22 19:49

 Nem nem sok, mármint a miért lenne? Én speciel paradicsomlével szoktam csinálni és konzervvel, és csak a végén belenyomok egy kis ketchup-ot mindegy hogy édeset vagy csípőset az abban lévő keményítő megteszi a hatását és akkor besűrűsödik a 'szósz'....De lehet friss paradicsommal is.

SzBori
SzBori / SzBori Wed, 2011-06-22 23:30

Szerintem arra gondolt, hogy a leírásból kimaradt, hogy mikor adod hozzá a paradicsomlevet.

bildóka
bildóka Wed, 2011-06-22 19:18

Szia.
Nem sok bele a 3 nagy fej fokhagyma? És a paradicsomot nem kellene beletenni?

DrAnthony
DrAnthony / DrAnthony Wed, 2011-10-26 09:11

Szerintem 3 gerezdre gondolt, nem 3 fejre. 3 fej fokhagyma már nagyon sok lenne, mert ez alapvetően nem fokhagymás étel. Kell bele az íze, de nem dominálhat.

1040
darált sertéshús 450 g
fokhagyma 3 fej
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsomlé 4.5 dl
sűrített paradicsom 140 g
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
spagetti tészta 500 g
sajt 20 dkg