r
Nosalty Logó

Bográcsos vegyespörkölt

Marcsisef
Bográcsos vegyespörkölt
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1053
Kalória
80.6g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
70.5g
Zsír
415.2g
Víz
278g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 10528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    805.9 g

Zsír

  • Összesen
    704.6 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    322 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    2780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12761.1 g
  • Cink
    122 mg
  • Szelén
    639 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    6485 mg
  • Nátrium
    3603 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    4152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    566 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    173 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    407 micro
  • β-karotin
    6992 micro
  • β-crypt
    1266 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5466 micro
Összesen 10528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk. A körmöket, farkakat, füleket szintén megtisztítjuk. A húsokat nagyobb kockákra(darabokra) vágjuk, természetesen a körmöket, füleket, farkakat is.
  2. A bográcsba tett felszeletelt szalonnának kisütjük a zsírját, és a sült szalonnákat kiszedjük belőle, félretesszük. Az így nyert zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát lassú tűz fölött aranysárgára sütjük.
  3. Mérsékeljük a tüzet, és a lapockák kivételével az összes húst (a csülökcsontotis) a bográcsba tesszük, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pörköljük. Rászórjuk az őrölt paprikát, összekeverjük, majd jöhet a vörösbor, a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek.
  4. Egy órányi főzés után mehet bele a feldarabolt sertéslapocka, és annyira tüzeljünk, hogy a pörkölt éppen csak mozogjon. Készre főzzük, ügyelve arra, ahogy fő a hús, úgy sűrűsödik a pörkölt, kevés vizet öntünk hozzá, akár többször is, szükség szerint sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 180 p

Leírhatatlan hangulata van bográcsozásnak. Amíg az étel fő, lehet beszélgetni, kvaterkázni, játszani, de nem szabad elfelejtkezni a tűzről sem. Égjen a tűz, de ne gyújtsuk fel a fél falut. Égjen a tűz, de ne égjen le az étel, mert akkor mi is égünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...