r
Nosalty Logó

Tejszínes gombás sertéspörkölt Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Tejszínes gombás sertéspörkölt Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A sűrítéshez

Összesen 568 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A sűrítéshez

Összesen 1702 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A sűrítéshez

Összesen 138 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 568 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5455.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    3435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 1702 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sűrítéshez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés zsírban megdinszteljük.
  2. Rátesszük a pirospaprikát, ízlésünk szerint sót,összekeverjük, és felöntjük kevés vízzel.
  3. Beletesszük a kockákra vágott húst, összeforgatjuk.
  4. Ízesítjük borssal, fűszerköménnyel, a fokhagymagranulátumot beleszórjuk (vagy a fokhagymát fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk).
  5. Elkeverjük, a hús 3/4-ig felöntjük vízzel, és lefedjük.
  6. Ha félig puha a hús, a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát hozzátesszük. Ha konzervvel készítjük, a lét öntsük le róla.
  7. Ha puha a hús és a gomba, adjuk hozzá a kockára vágott tarját.
  8. Készre főzzük, kóstoljuk meg, ha kell, fűszerezzük még ízlésünk szerint (szerintem nem baj, ha a kömény picit domináns lesz).
  9. A főzőtejszínbe keverjük el a tojássárgáját, és öntsük rá.
  10. Keverve, forralva néhány percig főzzük össze, míg egy picit besűrűsödik.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 22855
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Ajánló

Bármilyen tésztakörettel tálalhatjuk. Én pennét főztem ki hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden úgy kezdődött, hogy reggel elfelejtettem kivenni a fagyasztóból a húst. Tudtam, hogy hamarosan két éhes pasi fog hazaérni, és a szokásos "szia, mi újság" után a következő kérdés az lesz: "mi a kaja??". Bekukucskáltam a hűtőbe, szemrevételeztem az "édes jó Istenem, most mit főzzek" alapanyagait. Előző napról kimaradt a tárkonyos levesből 40 dkg hús, reggeliből visszamaradt tarja nézett velem "farkasszemet", főzőtejszín pedig mindig van a hűtőben. Irány a spejz... Volt itthon konzervgomba. Na bevállaltam, hogy a fiam morogni fog a konzervgomba miatt, mivel csak a friss gombát favorizálja. Megszületett a nevesincs maradékos-tejszínes pörkölt... és a gomba miatt sem volt morgás.:)) Nekünk ízlett, remélem nektek is fog.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sűrítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek