Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt 7. - paradicsompürés

Sertéspörkölt 7. - paradicsompürés
Sertéspörkölt 7. - paradicsompürés
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsompürétől igazán jó sűrű szaftja marad a pörköltnek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt krumpli, főtt tészta vagy rizs a hozzáillő köret szerintem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra kockázzuk, és az olajon addig kevergetjük, míg üveges lesz. Rádobjuk a felkockázott combot, és fehéredésig pirítjuk, sűrűn kevergetve.
  2. Ha kifehéredett a hús, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Hozzáöntjük a 2 dl paradicsompürét, és megsózzuk.
  3. Mikor a hús már majdnem megpuhult, a felszeletelt kolbászt is belekeverjük a pörköltbe.
  4. Addig főzzük, míg teljesen puha lesz a hús, és levét is elfőzzük úgy, hogy annyi szaftja maradjon, amennyit mi szeretnénk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 464
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos pörkölt, kolbászos sertéspörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

562
sertéscomb 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
kolbász 20 dkg
passzírozott paradicsom 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
füstölt pirospaprika 3 tk
2 tk