Nosalty Logó

Birsalmás morzsás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Birsalmás morzsás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6147 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 190 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5949.6 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    317 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2334 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    937.5 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 6147 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékkel kezdünk: a birsalmát lehéjazzuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst felszeleteljük.
  2. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a birsalmát és a mézet, összekeverjük, majd lefedve 20 percig pároljuk.
  3. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Kikent, kilisztezett tepsibe nyújtjuk.
  4. A morzsához a vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük a liszt, cukor és fahéj keverékéhez, és addig keverjük egy fakanállal, amíg morzsás állagúvá nem válik.
  5. A kinyújtott tésztán elterítjük a birsalmát, megszórjuk a gyömbérporral, és rászórjuk a morzsás keveréket.
  6. Addig sütjük, míg a teteje színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13265
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Ajánló

Másnaposan legalább olyan finom, mint frissen, tehát előre elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A birsalma isteni finom, csak nehezen adja meg magát. Kemény a húsa, fanyar az íze, de egy kis furfanggal az egyik legfinomabb sütibe való gyümölccsé varázsolhatjuk. Minden ősszel alig várom, hogy megjelenjen a piacon. S ha nekem kertem lesz, birsalmafám is lesz, ebben biztos vagyok.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Fahéj! Ez annyira csodás ötlet, sütinek!! :-O Köszönöm az ötletet, -anyumék a héten hozzák haza a birsalmákat, és kapok bel?le, tutira, hogy el fogom készíteni, ezek szerint nem csak bef?ttet csinálok! :-O Köszönöm és szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Fahéj

Szia! Nagyon finom süti lesz bel?le, érdemes kipróbálni. Nálunk is el?ször vonakodott a család, de aztán nem gy?ztem szeletelni... :) Minden jót! Fahéj

huli68

Nagyon király süti, köszi a receptet!

Fahéj

Nagyon szívesen. Én pont holnap sütök ilyet, és nagyon várom már, mert fincsi lesz. :)

Törölt felhasználó

Húúúú de jól hangzik...a szekrény tetjén pihen egykét birs.....sajtnak szántam, de ezt ki kell,hogy próbáljam :)

Fahéj

Remélem, nem fogsz csalódni benne. Üdv: Fahéj

zsuska

Kedves Fahéj! Az én fantáziámat is elégé megmozgatta a recept, és a megvalósításában csak egy dolog fog vissza és pedig az, h már kész birsalma sajtból ezt el? lehetne vezetni?? Ugyanis abból kilónyi áll a h?t?mben és csak tologatjuk.. Ha igen akkor mivel varázsoljak az állagán? Vagy csak darabolgatva dobjam rá? Valahogy el kéne képzelnem, h milyen a birsalma a 20 perces f?zés után...:) Tudnál nekem ebben valami jó ötlettel segíteni? Köszönöm és tovább szép napot!! :) Zsuzsi

Fahéj

Kedves Zsuzsi! A birsalma azalatt a 20 perc alatt teljesen megpuhul, de nem esik szét. Ha túl szottyossá f?ne, az szerintem nem jó, gusztább, ha maradnak benne azért darabok. Szerintem egy próbát megér a birsalmajattal is. Attól függ, milyen kemény, de én feldarabolnám akkorákra, mintha nyers birsalmát szeletelnék, és beletenném a felhevített vaj+méz keverékébe, de nem párolnám, csak finoman átforgatnám, hogy mindenütt mézes legyen és jól átmelegedjen. Így a lényeg ugyanaz maradna. Szép hétvégét! Fahéj

zsuska

Nos kipróbáltam a birsalma sajttal úgy ahogy írtad átforgatva vajon egy kis mézzel. Az íze az nem is volt rossz, de mégis azt hiszem, hogy hiányzott bel?le a nyers gyümölcs szaftossága, így elég szárazra sikeredet. :( Viszont az alap tésztája meglep?en fincsi volt és a morzsás tet? is izgalmas, így aztán arra gondoltam, hogy ha szert teszek egyszer birsalmára nyers állapotában akkor nem leszek rest és kipróbálom.. :) De még lehet, h sima alma töltelékkel is megkockáztatom.. :) További szép napot!

Fahéj

Ez egy jó ötlet! Szerintem m?ködne almával is. kellemes vasárnapot! Fahéj

VKOVACS

Kedves Fahéj! Megsütöttük, nagyon finom és különleges süti. Nem is tudtam hogy a birsalma ennyire finom tud lenni :-)) Köszönjük a receptet: Viki

Fahéj

Örülök, hogy ízlett! Bizony, a birsalma nagyon finom tud lenni. Én levesbe is imádom. További jó sütés-f?zést! Üdv: Fahéj

gabomamo

mégis, hány percig sül?

Fahéj

A kép alatt jobbra ott van: 30 percig.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek