r
Nosalty Logó

Túrós morzsás süti

Éva házias konyhája
Túrós morzsás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

811
Kalória
25.6g
Fehérje
105.2g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
175.2g
Víz
99.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
54.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 7299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.5 g
  • Cink
    290 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    224 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    133 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.5 g

Zsír

  • Összesen
    288.5 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12523.1 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    4009 mg
  • Nátrium
    1360 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    946.7 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1576.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3143 micro
  • β-crypt
    713 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 7299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit.
  2. A tészta hozzávalóit egy tálban kimérjük. A vajat kisebb kockákra fölvágjuk, és egy kézi mixer dagasztó villáival jól összekeverjük. Morzsa állagúnak kell lennie.
  3. Háromnegyed részét a morzsa állagú tésztának egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe kézzel vagy egy kanál segítségével.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és egyenletesen elkenjük a tésztán. Én egy tortaemelő kanállal szoktam ezt a műveletet elvégezni. A tészta morzsa állagú és így könnyebb.
  2. A barackot felszeleteljük. Én általában 3-4 db-ra szoktam, de a barack nagyságától függ. Ezután oszlassuk el a túros krém tetején. (A barack helyett használhattok más, általatok kedvelt gyümölcsöt is.)
  3. Megszórjuk a maradék morzsával, és 170 fokon sütjük kb 40 - 45 percig.
  4. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető sütit alkotunk ezzel a recepttel. A kezdö sütögetők is bátran próbálkozhatnak, mert szinte elronthatatlan. Még annó egy receptoldalon találtam rá, de azóta többször megsütöttem.  A hétköznapok tökéletes sütije, mert az elkészítése nem igényel sok időt, és a gyümölcsök is variálhatók a töltelékben, így az ízvilága is kicsit változik.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek