Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigyümölcsös morzsasüti mascarponekrémmel

Erdeigyümölcsös morzsasüti mascarponekrémmel
Erdeigyümölcsös morzsasüti mascarponekrémmel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük forrón, langyosan, hidegen... csak úgy... hétköznapra... vendégvárónak... ünnepre... gyorsan összedobható, fincsi süti :))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt a kivajazott hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a 2 ek. cukrot, meghintjük a fahéjjal, és ráreszeljük a narancshéjat. Kb. 15 percre berakjuk a 200 fokos sütőbe.
  2. Amíg sül a gyümölcs, elkészítjük a morzsát. A lisztet, cukrot, sütőport egy tálba tesszük, és a hideg vajjal összemorzsoljuk. A zabkekszet és a mogyorót késes aprítógépbe tesszük, és morzsás állagúra aprítjuk. Összeforgatjuk a lisztes morzsával. A gyümölcsöt kivesszük a sütőből, és az egészet befedjük a morzsával, majd mehet vissza a sütőbe 170 fokon kb. 25-30 percre.
  3. A mascarponekrém: a tejszínhez adjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, és habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük.
  4. Az elkészült sütit a krémmel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 196
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosa

Mióta szakács: 2017.04.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

crumble, morzsás tetejű süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1156
erdei gyümölcs mix 30 dkg
barna cukor 15 dkg
vaj 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
zabkeksz 3 db
földimogyoró 5 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
habtejszín 200 ml
mascarpone 15 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag