r
Nosalty Logó

Besamel mártásos rakott brokkolis-burgonyás hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Besamel mártásos rakott brokkolis-burgonyás hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 3915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10912.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    5791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4341 micro
Összesen 3915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Elkészítés

Rakott burgonyás-brokkolis hús

  1. A tarját szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majorannával hintjük. Egy kanál zsíron hirtelen elősütjük mindkét oldalát.
  2. A kisebb darabokra tört brokkolit sós vízben félpuhára főzzük. A burgonyát héjában szintén megfőzzük.
  3. Egy tepsit kikenünk a maradék zsírral. A burgonya héját lehúzzuk.
  4. Karikára szeletelve egy tepsi aljára lerakunk egy sor burgonyát. Ráteszünk az elősütött húsból, majd erre tesszük a brokkolit. A sorokat sózhatjuk.
  5. Aztán ismét teszünk a burgonyából, húsból, brokkoliból amíg el nem fogy.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk. Az elkészített besamel mártással meglocsoljuk az egész tetejét. 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Melegen tálaljuk savanyúsággal. Jó étvágyat!!

Mártás

  1. A tejet fölforraljuk.
  2. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósítjuk, de figyeljünk rá, ne piruljon túl.
  3. Ezután állandóan kevergetve hozzáöntjük a forró tejet, és lassú tűzön forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik, és a liszt is kellően megfő. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1622
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 18.

Ajánló

Én a besamel mártást habverővel szoktam készíteni, mert így biztosan nem lesz csomós!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt valamilyen családi összejövetelre készítettem el. Mint tudjuk a rakott ételek megannyi változata ismert, és nagyon finomak, laktatóak tudnak lenni. A brokkolis változat annyiban jó, hogy ebbe már a zöldség vele sült, így a napi zöldség pipa.... :-)))

Hozzávalók

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!