r
Nosalty Logó

Békebeli burgonyás beigli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tmea
Békebeli burgonyás beigli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 9791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    476.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    217 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8995.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    3499 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1371 mg
  • Foszfor
    3559 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1265.6 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 9791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez felfőzzük a cukrot egy kevés vízben (kb 1 dl), majd 3 részre osztjuk. Belekeverjük egyenként a töltelékeket. A mákhoz a reszelt citromhéjat, és egy kevés mazsolát, a dióhoz a rumot és szintén egy kevés mazsolát, a gesztenyéhez pedig egy tábla reszelt csokit és a reszelt narancshéjat. (Én ezt előző nap el szoktam készíteni.)
  2. A tésztához a langyos tejbe beleteszünk egy evőkanálnyi cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, simára keverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Ha felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 3 adagra osztjuk, majd megtöltjük és feltekerjük a bejgliket.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük mind a 3 rudat, megkenjük tojássárgájával, és fél órát hideg helyen szikkasztjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük, a bejgliket újra lekenjük, és kb. 35-45 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23956
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Ez a mennyiség ugye 3 rúdra való. Ennek értelmében lehet felezni vagy harmadolni, duplázni stb. a mennyiségeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám találta ezt a receptet valahol még sok évvel ezelőtt. Állítólag még az 1800-as évek végéről származik. Nem tudom, mindenesetre nagyon finom, amióta anyám rálelt erre a receptre, azóta ő is, és mióta saját háztartásom van, én is csak ezt a bejglit sütjük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek