r
Nosalty Logó

Reform bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Turmix
Reform bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (Ebből 1-1 rúd bejgli lesz)

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (Ebből 1-1 rúd bejgli lesz)

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 5433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (Ebből 1-1 rúd bejgli lesz)

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    314.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7801 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2675 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1257 mg
  • Foszfor
    3413 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.8 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1202 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 5433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához (Ebből 1-1 rúd bejgli lesz)

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához (Ebből 1-1 rúd bejgli lesz)

  1. A lisztet összekeverjük, hozzáajuk a sót, citrom héját, vajat, mézet, tojássárgáját és összegyúrjuk. (Ha nem bio a citrom, narancs, sikáljuk meg jól szódabikarbónás vízben.) Hideg helyen ½ -1 órát pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket. A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük. A mazsolát leforrázzuk, kicsit a vízben hagyjuk, amikor megdagadtak, leszűrjük és a felét a mákos, a másik felét a diós töltelékhez adjuk.
  3. A tésztát kétfelé vágjuk. Kicsit átgyúrjuk és kinyújtjuk. Megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és a végét visszahajtjuk (alá), és a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
  4. A tészta másik felévégel ugyanígy járunk el.
  5. A tojásfehérjével megkenjük hosszirányba, majd 20 perc pihentetés után keresztirányba. (Ettől márványosnak kellene lennie.)
  6. Egy villával megszúrkáljuk, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni. (Persze, azt soha nem tudhatjuk előre, hogy kireped-e. Általában az a tapasztalatom, hogy a tönkölyből sült beiglik nem repednek ki, - de itt graham is volt.)
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15596
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egészséges életmód jegyében nem használok finomított lisztet és cukrot, így mindig izgalommal tekintek egy-egy újabb süteményre, illetve ételre, amit "reformosítok". Tavaly még xillittel és mézzel sütöttem fele-fele arányban, de az idén ki akartam próbálni csak mézzel. A töltelék nem lett olyan, ahogy szeretem, de ettől eltekintve nagyon örülök, hogy belevágtam anya receptjének reformosításába. :)

Hozzávalók

A tésztához (Ebből 1-1 rúd bejgli lesz)

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!