r
Nosalty Logó

Mákos bejgli Candide konyhájából

Candide
Mákos bejgli Candide konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

2373
Kalória
50.4g
Fehérje
274.4g
Szénhidrát
125g
Zsír
132.3g
Víz
83.8g
Koleszterin
37.1g
Élelmi rost
105g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 14228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    2474 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    274.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.5 g

Zsír

  • Összesen
    750.2 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    357 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30311.7 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    14841 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    3717 mg
  • Foszfor
    10015 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    74 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1646.2 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    223 mg

Víz

  • Összesen
    794 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 14228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a zsírral és 8 dkg cukorral.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához adjuk, 1 db tojással és késhegynyi sóval. Az egészet jól összegyúrjuk, majd hideg helyen 2-3 órát pihentetjük.
  3. Pihentetés után hat egyenlő részre osztjuk, és cipóba gyúrjuk.
  4. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tölteléket a tészta szélééig kenjük, majd a kinyújtott és megtöltött tészta két végét 1 cm szélesen felhajtjuk.
  6. Hosszanti oldalán a tésztát felcsavarjuk. Megkenjük tojással a tetejét, majd fél óráig meleg helyre tesszük. Ismét megkenjük tojással, és hideg helyre tesszük addig, míg a tetején a tojás megrepedezik.
  7. Közepesen meleg sütőben 30-40 percig sütjük.

Töltelék

  1. A mákot (ha nincs ledarálva) ledaráljuk.
  2. A cukrot felfőzzük a vízzel, majd leforrázzuk a mákot, hozzáadjuk a késhegynyi fahéjat, és a rumot.
  3. Ezután hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A bejgli, mióta az eszemet tudom, a legrettegettebb sütemény, legalábbis ami az elkészítését illeti. Idén úgy döntöttem, hogy megcsinálom ezt a speciális receptet, amit a nagymamám fejlesztett tökéletesre. 

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...