r
Nosalty Logó

Bejgli Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Bejgli Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 12610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 2100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    719.9 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    270 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13439.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    5388 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1807 mg
  • Foszfor
    5237 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1381.3 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1035 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 12610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta 6 rúdhoz

  1. A lisztet betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy jól lehűljön. A hozzávalónak ugyanis hidegnek kell lennie! NAGYON FONTOS!
  2. A hideg lisztbe beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, és belecsipkedjük gyors mozdulatokkal a fagyos vajat és a zsírt. Ezután egy kis időre betesszük a hűtőbe, hogy újra hideg legyen. Végül gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel a zsiradékot.
  3. Egy kisebb tálban elkeverjük a tojások sárgáját, a tejet, vaníliát, élesztőt, a narancs és citrom reszelt héját (persze mondanom se kell, minden HIDEG legyen!).
  4. A morzsalékos liszt közepébe öntjük a tojásos keveréket, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután egy mérleg segítségével hat egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és egy tálcára téve újra hidegre tesszük legalább 1 órára!
  5. A nyújtást érdemes sütőpapíron végezni, így nem ragad le, és nem kell feleslegesen lisztezni! 20x25 centis téglalappá nyújtjuk, rátesszük a tölteléket úgy, hogy a széleken 1-1 centi szabadon maradjon. Ezután a tésztacsík három oldalát ráhajtjuk, és szorosan feltekerjük, megformázzuk, és a két szélét a tenyerünkkel kicsit benyomkodni.
  6. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, egymástól kicsit távolabb (én két tepsit használtam hozzá).
  7. Az első lekenéshez 2 db tojássárgája és 1 egész tojás kell, villával felverve. A sütőpapíros tepsiben lévő bejgliket egy szélesebb ecset segítségével lekenjük, majd hidegre tesszük őket száradni kb. 30 percre.
  8. Második lekenéshez 1 tojásfehérjét villával kicsit fellazítunk, majd a teljesen száraz bejgliket lekenjük vele, vigyázzunk, ne tocsogjon, nehogy leáztassuk az előző rászáradt réteget! Ismét hidegre tesszük száradni. Ezekre a lépésekre azért van szükség, hogy márványos legyen a teteje a sütés után.
  9. A teljesen száraz bejglik tetejét és oldalait egy hurkapálcával megszurkáljuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben a keletkező gőz távozni tudjon. Ne repedjen szét a tészta!
  10. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 25-30 perc alatt megsütjük, majd két darab nagyobb habkártya segítségével kicsit megformázzuk a meleg bejgliket.

Diós töltelék

  1. Egy kisebb lábasba beletesszük a vizet, a cukrot, a narancs és citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a mazsolát, felforraljuk, és szép lassan pár percig főzzük. Ezután ráöntjük a szirupot a diós-morzsás keverékre, fahéjjal ízesítjük, jól összekeverjük, és hűlni hagyjuk.

Mákos töltelék

  1. A mákossal ugyanígy járunk el. Érdemes előző napon elkészíteni a tölteléket, hogy kellően hideg legyen. A töltelékeket egy mérleg segítségével három felé mérjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20470
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Ajánló

Ez egy nagyon finom recept, én pontosan betartottam a leírást, olyan lett, mint ahogy az a nagy könyvben megvan írva, csak ajánlani tudom! Ha kihűltek, egyenként folpackba csomagolva tároljuk. A formázást érdemes a Laptopkonyha oldalán megnézni, ezt a finom receptet náluk találtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, igazi omlós a tésztája, és látványra sem utolsó, csak ajánlani tudom!!!

Hozzávalók

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek