r
Nosalty Logó

Beef stew sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Beef stew sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 416 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2499 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1658 micro
  • β-karotin
    4133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 416 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    222.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    2137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1777.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2573 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    9950 micro
  • β-karotin
    24800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5756 micro
  • Lut-zea
    5826 micro
Összesen 2499 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval meg a borssal, beleöntjük egy nejlon tasakba.
  2. A húst 2-3 cm nagyságú kockára vágjuk, belerakjuk a tasakba, összefogjuk a szájánál, és jól összerázzuk, hogy mindegyiket bevonja a fűszeres liszt.
  3. Egy nagy lábasban (ami később mehet a sütőbe) hevítsük fel az olajat a vajjal közepes lángon, rakjuk bele a húst két részletben, és pirítsuk meg.
  4. Szedjük ki egy tányérra, most pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, rakjuk bele a fokhagymát. Amikor az illata felcsap öntsük rá a sört, és főzzük egy pár percig, hogy az aljára lesült finomságok feloldódjanak, segítsünk neki a fakanállal.
  5. Az összes többi hozzávalót rakjuk a lábasba (a zöldborsó meg petrezselyem kivételével), fedjük le, és rakjuk be a forró sütőbe 2 óra hosszára. Félidőben nézzünk rá, ha nagyon rotyogna, akkor tekerjük kicsit lejjebb a lángot, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Amikor a két óra letelt, öntsük hozzá a zöldborsót. Fedjük le újra, és rakjuk vissza 10-15 percre, hogy a borsó is megfőjön.
  6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9212
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mikor a lánykám kicsi volt, gyakran készítettem ezt az ételt, de sör nélkül, és nem is a sütőben. Most, hogy már felnőtt, gyakrabban főzök alkohollal, mert az ételeknek az egy egészen más dimenziója. A boroknál azt mondják, csak olyat használjunk, amit szívesen fogyasztunk, mert az íze koncentrálódik. A sörnél nem tudom, hogy ez igaz-e, mert a barna sört meg nem innám, de ez az étel nagyon finom lett.

Hozzászólások

vanita01

Nagyon jó receptnek t?nik. Milyen húsból (lábszár, stb.) célszer? készíteni, illetve mivel kell tálalni? Köszönöm

witch

A labszar tokeletes valasztas. Mi csak kenyeret szoktunk enni hozza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek