r
Nosalty Logó

Borjúpaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borjúpaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.4 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    1913 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    156 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük kis vízzel és zsírjára sütjük.
  3. Ezután jöhet bele a hús, pirítgatjuk, sózzuk, és fedő alatt elkezdjük a párolást, folyamatosan adva hozzá vizet (ez függ attól, hogymennyire jó minőségű húst sikerült beszerezni).
  4. Mikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát (vagy a lecsót).
  5. Amikor teljesen puha a hús, a tejfölből és lisztből készített habarással behabarjuk.
  6. Még borsozzuk, sózzuk.
  7. Galuskát kér!
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 195
  • Össznézettség: 111191
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 02.

Ajánló

Annak, aki igazán kedveli a magyar konyha szaftos pörköltjeit. A paradicsom és a zöldpaprika helyett én házi lecsóval csináltam, igazából mindig ezt teszem amibe lehet.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kint jártunk szülőföldemen Ungváron, beszereztem 3 öntöttvas serpenyőt és edényt is. Adott volt, hogy a Magyar kóstoló c. szakácskönyvből ez lesz a választott recept az első megmérettetésre. Igaz nehéz, nem egy Tefal, de mindent megér!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek